Nova izvedenca naj bi po predlogu Matićevega odvetnika Branka Gvozdića lahko podala oceno, koliko je zdravstveno stanje obtoženca lahko vplivalo na njegovo sposobnost razumeti svoje dejanje in imeti v oblasti svoje obnašanje.

Iz mnenja izvedenca Mladena Vrabiča, ki je sicer potekalo za zaprtimi vrati, izhaja, da naj zdravstveno stanje obtoženega na to ne bi vplivalo. Sam izvedenec pa je, kot je navedel Gvozdić, ugotavljal »spremembe v možganih obtoženca«. Izvedenec se namreč po mnenju odvetnika tudi zaradi pomanjkanja specifičnega medicinskega znanja ni opredelil do omenjenih sprememb in torej tudi ne do posledic le-teh na voljo in zavest obtoženega.

Tudi tožilstvo, ki je medtem spremenilo obtožnico v smislu, da Matiću ne očita več storitve kaznivega dejanja na grozovit način, se je s predlogom strinjalo. Sodnik Glavina je tako sledil predlogu obrambe, nov izvedenec oz. izvedenca pa naj bi svoji mnenji predvidoma predstavila na naslednjem naroku, ki bo na vrsti 17. oktobra.

71-letni Matić je obtožen umora starejšega para v Krkavčah avgusta lani. 83-letnega moškega je policija našla mrtvega, 75-letnica pa je umrla kasneje v bolnišnici. Tragediji naj bi botrovali dalj časa trajajoči spori in nesoglasja v zvezi s premoženjem. Žrtvi naj bi bili po poročanju medijev svak in polsestra osumljenca.

Prejšnji teden je Matić po poročanju Primorskih novic v pisnem zagovoru sicer zavrnil krivdo, češ da je ravnal v samoobrambi.