Vlada premierja Kiriakosa Micotakisa po mnenju sindikatov, ki so pozvali k protestom, z načrtovanimi zakonodajnimi spremembami uvaja množične varčevalne ukrepe in posege v pravice delavcev. Vladni program rasti po njihovih navedbah prinaša spremembe v korist delodajalcev, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Sindikati so ob protestih pozvali k splošni stavki. Z dela bodo po napovedih med drugim odkorakali javni uslužbenci, zdravniki in mornarji. Krovno združenje slednjih je napovedalo, da bodo od danes od šeste ure zjutraj do srede do šestih zjutraj vsi trajekti ostali v pristaniščih.

Združenje lastnikov potniških ladij je mornarje pozvalo, naj o napovedi stavke še enkrat premislijo. Opozorili so, da bi stavka v turistični sezoni vodila v resne težave; predvsem za turiste in druge tuje obiskovalce.

Grški mediji vsem potnikom, ki so že kupili vozovnice za trajekte, priporočajo, naj se za več informacij obrnejo na svojo potovalno agencijo ali pristojne v trajektnih pristaniščih.

Po napovedih bosta motena tudi železniški in avtobusni promet. Podrobnosti glede tega niso znane - sindikati pričakujejo občasne prekinitve dela in posamezne odpovedi voženj.