Pot med krošnjami je plod uspešnega sodelovanja med tujim investitorjem, podjetjem Zážitková Akademie (ZAK), občino Zreče, ki je lastnica zemljišča, in podjetjem Unitur kot upravljalcem srednjegorskega športnega centra Rogla. Dolga je 522 metrov, gre pa za pot, ki se bo 20 metrov nad tlemi vila dobesedno skozi krošnje dreves do 37 metrov visokega razglednega stolpa. »Obiskovalce ob poti pričaka kar nekaj adrenalinskih in izobraževalnih postaj. V skladu s poslovno politiko investitorja pa se bo pot vsako leto dopolnjevala z novimi vsebinami, pri čemer bo že spomladi prihodnje leto na voljo tudi približno 40 metrov dolg tobogan, ki bo adrenalinskim navdušencem omogočal spust z vrha stolpa nazaj do poti,« pravi Tina Tinta Kovačič iz službe za odnose z javnostmi podjetja Unitur.

Celotna dolžina poti je brez ovir, kar pomeni, da bo prijazna tudi do starejših, gibalno oviranih in invalidnih oseb, pa tudi do družin z otroškimi vozički. Investicija je vredna kar štiri milijone evrov in pol, a občini in podjetju Unitur zanjo ni bilo treba primakniti niti evra.

V zadnjih letih so doživljajsko ponudbo za družine na Rogli obogatili tudi s prenovljeno škratovo učno potjo, pohorsko vasico z didaktičnimi igrali za najmlajše in Jezernikovim vodnim parkom. Doživljajska ponudba za sprostitev pa ponuja čutno pot Natura in energetski park Rogla ter pot lesenih kipov.

Zadovoljni s poletno sezono

Sicer pa so tako na Rogli kot tudi v Termah Zreče zadovoljni z letošnjo poletno sezono, ki se počasi končuje. »Imeli smo 41.098 nočitev, kar je 13,7 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Dosegli smo 71,5-odstotno zasedenost vseh Uniturjevih namestitvenih zmogljivosti in uresničili skoraj 12 odstotkov prihodkov od prodaje več kot v enakem obdobju lani,« postreže z rezultati Barbara Soršak, izvršna direktorica družbe Unitur.