Z Downing Streeta 10, naslova, na katerem biva britanski premier Boris Johnson, občasno prihajajo tudi dobre novice. Najnovejša je razveselila vse razen vladnega mačka Larryja, ki je na Downing Streetu dobil bivališče že pred Johnsonom. Johnsonu in njegovi partnerici Carrie Symond se je namreč pridružil 15 tednov star pasji mladič, mešanček s terierjem jack russell, ki ga je par posvojil iz živalskega zavetišča ter bo v nasprotju z mačkom Larryjem, ki je del stalnega repertoarja Downing Streeta 10, ostal Johnsonova last in bo ta naslov nekoč zapustil.

Mešanca je zavrgel vzreditelj psov, ker ga zaradi nepravilne čeljusti ni mogel prodati, rešila pa ga je Eileen Jones iz prostovoljske skupine Friends of Animal Wales (Prijatelji živali Walesa), ki se ukvarja z rehabilitacijo bolnih in zavrženih živali. S posvojitvijo psička sta Boris in Carrie pokazala podporo kampanji za zakon, ki bo usmerjen proti farmam vzrediteljev psov oziroma proti prodajalcem mladičev, ki živali velikokrat vzrejajo v krutih razmerah. Gre za Lucyjev zakon, ki bo začel veljati aprila prihodnje leto, ime pa je dobil po psici Lucy, ki je zaradi ran poginila tri leta po tem, ko so jo rešili z ene od takšnih farm. Novi zakon, ki ga podpirajo tudi zvezdniki, med drugimi Ricky Gervais in Brian May, bo prepovedal tudi prodajo mladičev, ne da bi jih videli z mamo tam, kjer so bili skoteni.

Anketa in končno ime premierskega psa

Rešeni jack russell se je pri Johnsonu in njegovi partnerici že sprostil. In dobil ime. Na spletu, kjer je svoje glasovanje izvedel celo maček Larry, ni manjkalo predlogov, najbolj povedni in hkrati najmanj žaljivi pa so bili prav favoriti v mačkovi anketi – 22 odstotkov jih je glasovalo za ime Brexit, 30 odstotkov za »PR-pes za odvračanje pozornosti«, 18 odstotkov za Donald, 30 pa za Nelarry. Kljub obilici predlogov sta Boris in Carrie mešančka poimenovala Dilyn, kar v valižanskem jeziku pomeni »sledi«, zdaj pa ga bodo navadili še sobivanja z Larryjem. Na sprehod ga bodo vodili tudi člani osebja, ki so se v anketi premierja izrekli za novega prebivalca, preden ga je ta posvojil, na zrak pa ga odpelje tudi premier, in to samo v spodnjicah. Neprivlačno sliko samega sebe v spodnjih hlačah je Boris Johnson naslikal v intervjuju za Mail on Sunday, ko je novinarju zaupal, da Dilyna po vrtu sprehaja v boksaricah.

»Pes je v odlični kondiciji. Vstanem ob šestih zjutraj in se sprehodim s psom po vrtu. Gre za režim ohranjanja kondicije v boksaricah,« je povedal, razgovoril pa se je tudi o tem, kako je pasjega mladiča moral reševati pred Larryjem. »Je mali pasji vrag, a je nekega dne imel svoj trenutek z mačkom. Dilyn je bil na preprogi, Larry pa je šel nadenj, zato sem Dilyna moral dvigniti.« Večje drame glede na povedano skratka ni bilo, a ker gre za premierskega psa, šteje vsaka (rešena) dlaka.