Smithovo običajno delovno mesto je na recepciji hotela Homewood Suites v teksaškem mestu Beaumont. Preteklo sredo pa po sili (vremenskih) razmer postal še vzdrževalec, sobna strežba in kuhar. Uslužbenec, ki bi ga moral zamenjati, namreč ni mogel do hotela, zato je 21-letnik več kot 30 ur delal sam.

»Nikoli nisem delal v kuhinji,« je povedal za CNN in dodal: »Nisem preveč dober kuhar.« A s skupnimi močmi so zmogli - eden od gostov je pomagal pri pripravi zajtrka, nekaj jih je vskočilo za pripravo večerje.

21-letnik si je za svoje delo prislužil številne pohvale gostov, ena od gostij je v zapisu na facebooku opisala, kaj se je dogajalo: »Oglašal se je na telefon, odgovoril na vsa naša vprašanja, poskrbel, da smo spili skodelico vroče kave ali čaja.« Objava ima na družbenem omrežju že 53 tisoč všečkov.

Hotel se je najhujšemu, kar je prinesla nevihta, izognil. Takšne sreče žal ni imel Smithov avtomobil. Kljub temu pa je študent v vsem skupaj videl dobro, saj njegovega doma ni poplavilo. »Vse se zgodi z razlogom,« je sklenil.