V petek popoldne po lokalnem času so v ameriškem Schaumburgu, blizu Chicaga, aretirali 22-letnega moškega, ki je pred tem s športno uporabnim avtomobilom (SUV) zapeljal v trgovski center ter ob tem uničil več prodajaln. Po poročanju lokalnih oblasti med incidentom ni prišlo do nobenih resnejših poškodb ljudi. Prav tako ni bil poškodovan noben obiskovalec trgovskega centra. Razlog za dogodek za zdaj ostaja nepojasnjen, a naj ne bi bil povezan s terorizmom. Policisti sumijo, da je k dogodku botrovalo osumljenčevo duševno zdravje. Osumljenca so po aretaciji tudi odpeljali v psihiatrično bolnišnico.

Moški je z vozilom v trgovski center zapeljal skozi vhodna vrata prodajalne oblek Sears in od tam nadaljeval s počasno vožnjo, dokler ga niso zaustavili obiskovalci ob pomoči dveh policistov, ki tedaj nista bila v službi. Številni obiskovalci so bili sicer prepričani, da gre za teroristični napad.

Dva dni prej je do podobne nesreče prišlo v New Yorku, kjer je voznik domnevno ponesreči zapeljal skozi vhodna vrata v pritličje stanovanjskega stolpa Trump plaza.