Rožman bo drugi Slovenec na klopi hrvaškega prvoligaša v tem desetletju, potem ko je Rečane v letih od 2013 do 2018 vodil zdajšnji slovenski nogometni selektor Matjaž Kek.

Zdaj že nekdanji trener kluba z Reke Bišćan je v nedeljo zvečer nepreklicno odstopil po zmagi Rijeke s 3:0 v istrskem derbiju proti Istri 1961.

Bišćan je kolektiv z Rujevice prevzel oktobra lani, potem ko je ljubljansko Olimpijo v sezoni 2017/18 popeljal do zgodovinske dvojne krone, naslova državnega prvaka in pokalne lovorike.

V preteklih mesecih je večkrat izrazil nezadovoljstvo, da uprava pred začetkom nove sezone ni zagotovila igralskih okrepitev vsaj na dveh položajih v obrambni in zvezni vrsti, ki bi občutno prispevale h kakovosti igre reške ekipe. Bišćan že od začetka ni imel podpore najbolj zagrete skupine reških navijačev Armade, ki ni pozabila njegovega odnosa do navijačev, ko je bil še igralec Dinama.

Kot poroča Hina, bo šestintridesetletni Rožman na klopi Rijeke debitiral že v sredo v gosteh pri Bujah v šestnajstini finala hrvaškega pokala.

Rožman je že postavil svojo ekipo. Njegova pomočnika bosta Aleš Kačičnik in Danko Matrljan, kondicijski trener bo Aris Naglić, trener vratarjev Gojko Mrčela in analitik Alen Obrez, nekdanji predstavnik za stike z javnostjo v Domžalah in v Celju. »Imamo odlično ekipo, vendar pa je treba storiti prav vse, da to pokažemo tudi na igrišču in uresničimo cilje, ki jim ima klub,« je dejal Rožman po prihodu na Rujevico.

Rožmana si je že pred leti za svetovalca na Rujevici želel tudi Kek. Novi trener Reke je svojo pot začel v Celju leta 2014 kot najmlajši trener v prvi slovenski ligi. Celjane je popeljal do drugega mesta in finala pokala, leto pozneje pa je prevzel Domžale, s katerimi je bil zmagovalec pokala ter na tretjem in četrtem mestu prve lige. Klub je zapustil septembra, potem ko v osmih krogih ni bilo ene same zmage.

V sezoni 2017/18 se je z Domžalami prebil v zadnji krog kvalifikacij za evropsko ligo, ko so Domžale na tej poti izločile tudi nemški Freiburg.