Svet zmenkov v osnovi v 21. stoletju ni nič drugačen, kot je bil prej. Nekoga spoznaš, se z njim pogovarjaš, nato pa, če preskoči dovolj iskric, greš na zmenek (ali več njih). Zatika se predvsem pri prvem koraku – kje spoznati »pravega« ali »pravo«? To težavo v določeni meri rešujejo aplikacije, ki pa se jih drži tudi nezavidljivi sloves prežanja na preveč zaupljive in naivne uporabnike. Poleg tega se uporabniki pogosto znajdejo tudi v zagati – o čem se s popolnim neznancem sploh pogovarjati.

Tinder se je reševanja te težave lotil s projektom, imenovanim SwipeNight. Gre za serijo, ki jo sestavljajo štiri epizode. V vsaki bodo sodelovali tudi uporabniki, ki bodo v virtualnem svetu del apokaliptičnega scenarija. Med posamezno epizodo bodo sprejeli vrsto odločitev – od navidez nepomembnih do ključnih, kot je recimo, čigavo življenje rešiti. Serija tako, podobno kot videoigra, uporabniku pričara prvoosebno perspektivo, piše The New York Times.

Skupna izkušnja kot iztočnica za pogovor

Uporabniki, ki bodo pri projektu sodelovali, se bodo drug drugemu prikazali na seznamu potencialnih ujemanj, nekatere od odločitev, ki so jih med epizodami sprejeli, bodo vidne na njihovih profilih. Ustvarjalci upajo, da bo to uporabnike spodbudilo, da podrsajo v desno in se pogovarjajo o tem, kaj so doživeli, s tem pa lažje prebijejo led.

Namen te poteze je predvsem preprečiti pogovore, ki zamrejo, še preden so se dodobra začeli.

Več kot polovica uporabnikov tinderja je starih med 18 in 25 let, zato je projekt, ki se bo začel oktobra, namenjen predvsem njim. Serijo bodo sestavljale štiri epizode, pri katerih bodo uporabniki tinderja lahko sodelovali ob nedeljah od 18.00 do polnoči. Zaenkrat bo sodelovanje omogočeno samo Američanom.