Nočna dirka formule 1 v vlažnem in vročem Singapurju, ki je trajala skoraj polni dve uri, je ponovno poskrbela za slavje Ferrarija, ki je prvič po dirki na Madžarskem leta 2017 uspel slaviti dvojno zmago. To je bila tretja zaporedna zmaga za ekipo iz Maranella, le da jo je to pot dobil Sebastian Vettel. Nemec je na celi četrti presenetil vse, tudi ekipnega tovariša Charlesa Leclerca, ki je imel od začetka dirke vse niti v svojih rokah. A le do postankov v boksih, kjer se je Vettel izkazal z boljšo strategijo in potem uspel zadržati tekmece za seboj. »To je bila sladka, a tudi zelo preznojena zmaga. Ni bilo lahko, sploh ne zadnjih nekaj dirk, ko mi res ni šlo nič od rok. Ta zmaga je zame zelo pomembna, pa za ekipo seveda tudi, saj smo zdaj iz dirke v dirko bolj konkurenčni. Strategija je to pot šla v mojo korist, saj sem v pravem trenutku zapeljal v bokse in tudi pritisnil na plin, ko je bilo to treba,« je po 53. zmagi v karieri v formuli 1 povedal Sebastian Vettel.

Ko je namreč na svoj postanek zavil še Charles Leclerc, je bilo jasno, da Vettlu to pot ne bo kos. Še več, Monačan po dirki ni mogel skriti razočaranja zaradi slabe strategije. »Težko je, ko takole izgubiš zmago, ki si jo imel tako rekoč že v žepu. A sem vesel za dvojno ekipno zmago. To je več, kot smo pričakovali, in dokaz, kako hiter je zdaj naš dirkalnik. Žal pa sem bil med dirko tudi malce presenečen nad izbrano strategijo, ki me je stala zmage,« je še povedal Charles Leclerc. Tako se ni uspel izenačiti z Damonom Hillom iz leta 1993 in Miko Häkkinenom iz sezone 1997 in 1998, da bi svoje prve tri zmage v formuli 1 nanizal drugo za drugo. Že med dirko pa je Leclerc jasno dal vedeti ekipi, da to pot niso bili enakovredni do obeh dirkačev in da si želi spet prehiteti Vettla. Skušali so ga pomiriti z besedami, naj ne počne neumnosti, kar jim je tudi potrdil, a razočaranje je bilo vseeno veliko.

Tretje mesto je šlo Maxu Verstappnu, kar je po njegovih besedah vseeno manj, kot so pričakovali: »Cel konec tedna sem se bojeval s slabim oprijemom. A sem to uspel malce kompenzirati tudi z dobro strategijo, zato moram biti s tretjim mestom vseeno zadovoljen. To, da je v Singapurju težko prehiteti, mi je šlo proti koncu zelo na roke, saj je bil Hamilton zelo hiter.« Ravno Mercedes se je na tretji zaporedni dirki pokazal v precej bledi podobni. Če bi za dirki v Belgiji in Italiji še lahko rekli, da je bilo pričakovano, da niso uspeli stopiti na najvišjo stopničko, so v Singapurju dobili dobro zaušnico. Sploh od Ferrarija, ki jih je presenetil na celi črti. Srebrni bodo morali zdaj pošteno zavihati rokave, če bodo želeli do konca sezone obrzdati Ferrari in Red Bull. Pa še ena zanimivost: čeprav je Hamilton dirko končal na četrtem mestu, je v skupnem seštevku povečal vodstvo pred zasledovalci, ker je na drugem mestu trenutno Valtteri Bottas, ta pa je dirko končal za njim. Tudi s pomočjo ukazov iz ekipe, ki je Fincu dala jasno vedeti, kdo je v njihovih očeh glavni favorit za naslov prvaka. Naslednja dirka za VN Rusije v Sočiju bo prihodnjo nedeljo.