Sramota ali zgolj slab dan? Navijači rokometašev iz Celja močno upajo, da je bil zgolj slab dan, pa čeprav je po najhujšem porazu v ligi prvakov v zgodovini kluba bolj smotrno zapisati, da gre za sramoto. Barcelona, osemkratni evropski prvak, a nazadnje v sezoni 2014/15, je namreč slovenske prvake v 2. krogu odpihnila z visokih 45:21 (21:13), najbolj pa bode v oči, da varovanci Tomaža Ocvirka niso pokazali želje po zmagi in so imeli še pred prvim sodnikovim žvižgom preveč spoštovanja do nasprotnika.

Slovenci so že v šesti minuti zaostajali z 2:6, v 23. pa z 9:18, in že takrat je bilo na mestu vprašanje, ali bodo doživeli najhujši poraz na evropski sceni. Z velikih 43:27 jih je namreč 27. februarja 2011 premagal Kiel. Kako zelo nebogljeni so bili, dokazuje tudi podatek, da je vratar Klemen Ferlin svojo prvo obrambo dočakal šele v 19. minuti, zamenjal pa ga je Miljan Vujović, ki je do odmora sicer zbral pet obramb (do konca tekme devet), a je bila razlika ob polčasu še vedno visokih 21:13. Nadaljevanje je navijačem Celja prineslo nekaj upanja na preobrat, saj so se tekmecem približali na šest golov zaostanka, a je bila Barcelona nato tako odločna, bojevita in neprizanesljiva, da je prednost hitro povišala, nato pa je samo še naraščala. Slovencem so odčitali lekcijo, iz katere morajo potegniti nekaj pozitivnega, da bodo v prihodnjih tekmah proti neposrednim tekmecem za morebitno napredovanje iz skupine – Aalborgu, Elverumu in Zagrebu – začeli zbirati točke.

»Očitno je bilo preveč igralcev, ki so danes prvič igrali proti Barceloni, preveč pod vtisom dvorane in te institucije. Enostavno se nismo sprostili, že vse od samega začetka nismo izpolnjevali dogovorov iz garderobe, od tega, da bi morali biti bolj agresivni v igri ena na ena, delali smo preveč tehničnih napak, za katere smo vedeli, da jih Barcelona neusmiljeno kaznuje, posledično se je razlika višala iz minute v minuto. Drugi polčas smo dobro odprli, nato pa je začel odlično braniti še Perez de Vargas in rešitve ni bilo več. Tekmo moramo pozabiti, iz nje pa potegniti smernice za naprej, saj so pred nami pomembne tekme, na katerih bomo iskali točke. Vsaka lekcija je za nekaj dobra in verjamem, da je tudi današnja,« je tekmo ocenil trener Celjanov Tomaž Ocvirk. Tudi igralec Gal Marguč je priznal, da je bil tokratni tekmec premočan: »Težko je kaj pametnega povedati po takšni tekmi, v katero smo šli s preveč spoštovanja do nasprotnika. Igrali smo premehko, brez prekrškov v obrambi, v napadu nismo napadali gola, Barcelona pa je vse naše napake neusmiljeno kaznovala s hitrimi protinapadi. V drugem polčasu pa drugih besed kot razpad sistema ne morem uporabiti in povsem zasluženo smo doživeli takšen poraz. Žal. A tekme, kjer bomo mi iskali točke, šele prihajajo, tako da ni v tem pogledu nič izgubljenega, zato zdaj še posebej potrebujemo podporo dvorane Zlatorog.«

Barcelona je dosegla le en gol manj od rekordnega dosežka, ko je v ligi prvakov leta 2009 proti Koldingu zabila kar 46-krat. Celjani, ki so po dveh tekmah še brez točk, bodo prihodnjo nedeljo, 29. septembra, v Zlatorogu gostili Aalborg.

Skupina A, 2. krog: Flensburg – Elverum 26:19 (12:9), Barcelona – Celje PL 45:21 (21:13), Aalborg – Zagreb 30:20 (13:11), PSG – Pick Szeged, vrstni red: Flensburg in Aalborg po 4, Barcelona 2, PSG 2, Pick Szeged 2, Zagreb, Elverum in Celje PL po 0.