Piloti so se za preklic stavke odločili kljub temu, da odnosi med piloti in vodstvom družbe po njihovi oceni ostajajo na nizki točki. »Namesto da bi sodelovali v pogajanjih, so se pri Ryanairu odločili za kaznovanje pilotov z odvzemom njihovih potovalnih ugodnosti,« so opozorili v združenju.

Predstavniki britanskih pilotov so se kljub temu strinjali, da vse nadaljnje stavke odpovedo, da bi si tako utrli pot h konstruktivnim pogajanjem pod okriljem britanske mediacijske službe ACAS. »Kljub visoki podpori stavki so se predstavniki pilotov odločili, da dajo manevrski prostor pogajanjem« so še navedli v izjavi.

V združenju pilotov so sicer dopustili možnost, da določijo nove datume stavke, če bo to potrebno. Tokrat je bila sicer predvidena za 21. 23., 25., 27. in 29. september.

Napovedi stavke v zadnjih tednih sledijo odločitvi družbe, da bo v Španiji zaprla štiri baze, zaradi česar je ogroženih okoli 512 delovnih mest. Baze bodo zaprli na Tenerifih, Lanzarotu, Gran Canarii ter v Geroni.

V lanskem letu je bilo zaradi stavk Ryanairovih pilotov odpovedanih več sto letov, največ ravno v poletni sezoni avgusta in septembra.