V okviru strateškega programa, ki naj bi dolgoročno okrepil vzdržnost poslovanja Commerzbank, bodo zaprli 200 poslovalnic, razkriva izjava družbe. Načrt mora sicer potrditi še nadzorni svet, kar naj bi se zgodilo prihodnji teden.

Na eni strani naj bi zaprli 4300 delovnih mest, na drugi strani pa jih okoli 2000 odprli. Pod črto bo tako delovnih mest za 2300 manj. Podrobnosti naj bi določili v prihodnjih mesecih, odpuščanje pa naj bi bilo kar se da socialno vzdržno.

Commerzbank je v zadnjih letih sicer že pomembno zdesetkala svojo delovno silo, saj je število zaposlenih do sredine lanskega leta že upadlo s 43.300 na 40.700. Do konca 2020 naj bi jih ostalo še 38.000.

Prvotni načrti so predvidevali, da bi Commerzbank zaposlovala le še 36.000 ljudi. Vendar pa so se kasneje odločili, da bodo večji del nalog na področju digitalizacije opravili sami in manj dela zaupali zunanjim izvajalcem.

Vodstvo Commerzbank želi tudi prodati poljsko hčerinsko banko Mbank, s čimer naj bi si zagotovilo denar za uresničevanje strategije v prihodnosti. Mbank kotira na varšavski borzi, njena vrednost pa je trenutno pri okoli 3,1 milijarde evrih. Commerzbank ima v lasti 69,3 odstotka družbe in bi s prodajo lahko v žep pospravila okoli dve milijardi evrov.