Glavni dejavnosti podjetja sta veleprodaja in distribucija talnih oblog ter dopolnilih materialov specialističnim prodajalnam, maloprodajnim trgovinam, trgovinam za domače mojstre in polagalcem talnih oblog. Poleg distribucije ima podjetje tudi svojo maloprodajo. V svojih in franšiznih razstavno-prodajnih salonih z imenom Floor Experts (slovensko: Strokovnjaki za tla) predstavljajo izjemno širino talnih oblog. V Sloveniji najdete njihove maloprodajne salone na sedežu podjetja v Cerknici ter v Ljubljani in Murski Soboti. Stalno so v koraku s časom, zato se trudijo končnim kupcem predstaviti nove modne trende na področju talnih oblog ter vse tehnološke novosti in inovacije s tega področja. Izkušeni svetovalci s svojimi strokovnimi in poštenimi nasveti svetujejo kupcu in tako rešujejo probleme in dileme pri izbiri najboljše talne obloge za vsakega posameznika in vsak konkreten primer posebej.

Močno izvozno usmerjeni

Podjetje Alpod, d.  o. o., je lastnik blagovne znamke Floor Experts za različne vrste talnih oblog, trgovska znamka za specializirane trgovine s talnimi oblogami ter spletna domena. Podjetje ima podružnice še na Hrvaškem, v Srbiji, na Slovaškem in na Češkem. V vseh podružnicah imajo tudi regionalna skladišča in razstavne salone.

Podjetje mednarodno posluje od leta 2000 in je danes predvsem izvozno usmerjeno. Izvoz se povečuje iz leta v leto in je lani predstavljal že skoraj 70 odstotkov skupne prodaje. Danes izvažajo v 45 držav po vsem svetu, najpomembnejši izvozni trgi pa so Hrvaška, Srbija, Slovaška, Italija, Romunija, Bolgarija, Kosovo, Avstrija, Nemčija, Češka, Kitajska, Egipt, Avstralija, Švica in Hongkong.

Njihov prodajni program je zelo pester, saj ponudba doma in v podružnicah obsega dobavo parketov, laminatov, vinilnih talnih oblog, plute, zunanjih lesenih oblog ter ves dodatni material za zaključeno izvedbo talnih oblog. S pooblaščenimi izvajalci zagotavljajo kakovostno izvedbo pri njih kupljenih talnih oblog tako posameznim fizičnim kupcem kot tudi podjetjem pri večjih projektih, kot so bolnišnice, vrtci, šole, športne dvorane in podobno. Njim ponudijo še gumasto talno oblogo Nora, talne obloge PVC in linolej v rolah, športni pod in tekstilne talne obloge v ploščah lastne blagovne znamke Floor Experts.

Kako vidijo svojo prihodnost

Kot poudarjajo, je njihova vizija ustvariti mednarodno prepoznavno podjetje, ki bo zanesljiv in najboljši partner vseh subjektov, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in prodajo talnih oblog in dopolnilnih materialov. Zato si bodo še naprej prizadevali vzpostaviti verigo specializiranih prodajaln s talnimi oblogami pod trgovsko znamko Floor Experts. Ta naj bi postala definicija za zaupanja vredno trgovino, ki ponuja največji izbor raznovrstnih modnih, tehnološko dovršenih in inovativnih talnih oblog vseh vrst. Zato si bodo še naprej prizadevali, da bo vsakemu, ki bo potreboval talno oblogo, trgovina Floor Experts prva izbira.

Dokazana odličnost

Pravijo, da jih njihove konkurenčne prednosti in smisel obstoja, njihove vrednote in vizija firme vodijo k odličnosti, ki je pogosto prepoznavna tudi pri drugih organizacijah, institucijah in njihovih kupcih. Dokaz, da delajo odlično, so številne prejete nagrade in certifikati, naštejmo le nekaj zadnjih:

- 2019/2020: platinasta bonitetna ocena odličnosti AAA (Creditworthiness rating excellence),

- 2019/2020: zlata bonitetna ocena odličnosti AAA (Creditworthiness rating excellence),

- 2019/2020: nagrada Customers friend award (Superior excellence),

- 2018/2019: zlata bonitetna ocena odličnosti AAA (Creditworthiness rating excellence),

- 2018/2019: nagrada QuDal Award (Quality medal),

- 2012–2019: certifikat GZS Excellent Small & Medium Enterprises.

Predstavljajo in soustvarjajo smernice

Ponosni so, da lahko v svojih salonih vedno predstavljajo in s tem tudi soustvarjajo zadnje smernice pri talnih oblogah, kot so na primer vinilne talne obloge Winflex druge generacije (bistveno bolj obstojne, v kombinaciji z apnencem), pluta Wise, ki je prva okolju prijazna talna obloga brez vsebnosti PVC, z negativnim ogljičnim odtisom, in kolekcija gotovih parketov Four Season, kjer si kupec izbere oljeni parket, narejen le zanj in po njegovih željah. S kombinacijo olja in površinske zaščite lahko mizarji približajo obdelavo površine drugih izdelkov v stanovanju (pohištvo, stopnice, notranja vrata …).

Talna obloga je nenazadnje izdelek, ki ga najprej opazimo pri vstopu v prenovljeno stanovanje ali novo hišo, zato – še posebej poudarijo – naj naj bo kakovostna in obstojna. »Dovolite, da vam jo pomagamo izbrati,« zaključijo svojo predstavitev.

Tomaž Hiti