Novembra 2015 je policijska patrulja v Škofji Loki ustavila ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, ki se je po koncertu svoje rock skupine peljal domov v Poljansko dolino. Odredila mu je preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal prisotnost alkohola pod dovoljeno mejo.

Prva interna preiskava ni potrdila sumov, da bi bilo s postopkom kaj narobe, zadeva pa se je zapletla marca 2016, ko je v javnost prišla spletna komunikacija med policijskimi sindikalisti in je postalo povsem jasno, da so tedanjemu ministru, s katerim so bili v sindikalnih sporih, nastavili past. Vpleteni policisti so izgubili službo, kazenski postopek zaradi prekoračitve pooblastil in zlorabe položaja pa teče na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Policisti tokrat »uspešni«

Če torej pred štirimi leti policistom ni uspelo, jim je očitno zdaj. Neuradno smo izvedeli, da so policisti minuli teden na območju Škofje Loke ustavili tri voznike, ki so napihali nad dovoljeno mejo, in sicer med 0,24 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka in 0,52 miligrama na liter izdihanega zraka (po starem merjenju en promile). Eden izmed njih je bil Boris Koprivnikar. Gre sicer za najnižjo nedovoljeno stopnjo alkoholiziranosti, zaradi katere policija ne more pridržati voznika, mu pa prepove vožnjo za 24 ur, napiše globo in določi nekaj kazenskih točk. Glede na zakon o pravilih cestnega prometa lahko policist pridrži voznika, če mu alkotest pokaže več kot 0,52 miligrama na liter izdihanega zraka. Kazen pa je, glede na stopnjo alkohola, 600 evrov in 8 kazenskih točk oziroma 900 evrov in 16 kazenskih točk.

Koprivnikar potrdil prekršek

Boris Koprivnikar je za Dnevnik povedal, da ni več javna oseba in da zato težko komentira postopke, ki niso javni. Kljub temu pa je dejal, da prekrška ne more zanikati. Tudi tokrat je poudaril, da je šlo za izjemno korekten postopek in da ne vidi nobenega razloga, da bi lahko šlo ponovno za kakšen dogovor, če ne celo zaroto. Ustavili so ga v Poljanski dolini, tik pred njegovim domom. »Prejel sem kazen 600 evrov in 8 kazenskih točk, kar bom seveda tudi poravnal,« je dejal Koprivnikar, ki ima sedaj zasebno svetovalno podjetje, po njegovih besedah se ukvarja s svetovanjem na področju digitalizacije večjih sistemov.