Minuli teden je vsa Slovenija, podobno kot je nekoč smučala z Bojanom in drugimi junaki belih strmin, kolesarila s Primožem, se ločevala skupaj s politikom Zmagom in njegovo Moniko, družinice pa so pridno korakale v Stožice na evropsko prvenstvo v odbojki. Pa še jesen je začela intenzivno trkati na vrata.

Dejan Vunjak kolesari, Ivana Šundov ima težave z diskoma

Ob vsaki spremembi letnih časov je skoraj nujno, da največji slovenski zvezdniki povedo svoje mnenje, kaj jim pomeni določeno koledarsko razdobje. Ker je na vrsti jesen, je logično, da so morali najti nekaj takšnih, ki so prav jesen izbrali za svoj zelo ljubi letni čas. Malce pozabljeni glasbenik Frenk Nova je za revijo Zvezde Lady razkril, da jesen začuti po vetru, ker skoraj vsak dan teče po polju ali se sprehaja s kužkom. »Vonj je drug in občutek na obrazu bolj rezek,« je opisal jesenske vetrne karakteristike. Doma pa prepozna jesen po vonju svežega krompirja in jabolčnega soka v kleti. Tudi televizijski voditelj Boštjan Kljun jesen začuti s pomočjo izostrenih čutov. »Moja jesen diši po gozdu. Vidim resnični čudež: narava umre, da se lahko rodi. Odvrže balast in se pripravi na pomladni skok,« je zaupal bralcem. Med tekom in kolesarjenjem pa obožuje še jutranji mraz, za katerega ve, da bo čez kakšno uro le spomin. Kolesari tudi muzikant Dejan Vunjak, Brendijev sin, ki je za Slovenske novice obujal spomine na svoje kolesarske avanture. Ko je bil majhen, je enkrat celo telebnil kar prek krmila, tako da je cel mesec po nezgodi hodil v vrtec s krastami na obrazu. A to mu ni vzelo navdušenja nad poganjanjem padal, kot so zapisali. Celo več. Vse do letos je bil navdušen privrženec cestnega kolesarstva, letos pa se je preizkusil še v gorskem pedaliranju. S prijatelji so šli iz Bovca na planino Božca in se po gorskih poteh vozili štiri ure in pol z dvema postankoma za malico, je navdušeno razložil bralcem. Brendi mlajši je napovedal, da je pred vrati že naslednja pustolovščina, tokrat cesta od Ljubljane do Portoroža.

Težav zaradi poškodb iz mladosti pa še ni uspelo odpraviti voditeljici Ivani Šundov. Po poročanju revije Nova je večkrat padla na trtico in zdaj v zrelih letih spoznava, da drži, da si telo vse zapomni. Kot so strokovno obrazložili, ima poškodovana diska L4 in L5, ki uhajata iz svojega običajnega položaja, tako da zaradi bolečin ni več mogla hoditi. Se je pa toliko bolj razveselila, ker so ji priporočili športnega fizioterapevta, ki ji je tolikanj ublažil bolečine, da se lahko spet sprehaja v visokih petah. A čeveljce z visokim podvozjem zaradi preventive obuje le še na nastopih in prireditvah.

Helena Blagne je Slovenka, Iza Login ima še eno ime

Težave drugih rešuje tudi najbogatejša Slovenka Iza Login. Pred kratkim je bila v Sloveniji na sodišču, ker je od revije Reporter zahtevala, da ne sme objaviti njenega in moževega rojstnega imena in priimka ter razlogov, zakaj sta si spremenila ime. No, pravda še traja, v Slovenijo pa se vrača spet konec novembra kot predavateljica na konferenci z imenom Kids Conference, na kateri bo v Termah Olimia, sodeč po napovedniku, razkrila, kako doseči izjemen poslovni uspeh, harmonično zvezo in globok odnos z otroki. Poleg nje bodo na konferenci predavali še specialni pedagog Marko Juhant, avtor uspešnic, predavatelj, motivator Boris Vene, podjetniški mentor Matija Goljar, master trener nevrolingvističnega programiranja Aleksander Šinigoj ter še sedem drugih vrhunskih predavateljev in srečnih staršev, ki bodo slovenskim staršem končno zaupali skrivnost, kako slavnim uspeva uskladiti poslovno življenje z družinskim in kako najdejo še čas zase ob tem napornem urniku. Je pa zanimivo, da so Izo Login najavili z malce prenovljenim imenom Iza Sia Login, s tem imenom je podpisana tudi pod svoj profil na facebooku.

Z imeni je imela težave tudi Helena Blagne, ki je od portala požareport.si zahtevala, da mora odstraniti zlonamerne spletne komentarje, v katerih so anonimneži, sicer že pred šestimi leti, namigovali, da njeno pravo ime ni Helena Blagne, ampak J. B., ki ima na koncu priimka ć. Kot je zapisala slovenska velezvezdnica, načeloma na neumnosti, neresnice in absurde ne reagira, zato jih je toliko časa ignorirala. »Toda ker je govoric in ugibanj že resnično preveč, vam izjavljam, da sem slovenskega rodu, da zadevi enkrat za vselej naredim konec,« je odločna Blagnetova, zraven pa je v dokaz priložila še izpisek iz matičnega registra, kjer piše, da se je rodila kot Helena Blagne mami Katarini in očetu Josefu. Če pa želi kakšen dvomljivec vpogled v uradne dokumente, je še dodala, se lahko oglasi v odvetniški pisarni Nataše Pirc Musar, kjer je deponiran original. Z dokazovanjem slovenstva se ubada tudi Anže Kopitar. Ne čisto zares, vendar neformalni slovenski pregovor pravi, da »kdor ni bil na Triglavu, ni pravi Slovenec. In sodeč po tem Anže ni. Za revijo Story je namreč povedal, da je bil na Triglavu samo na Radiu Triglav, ker je malo skregan z višino, ampak je napovedal, da se bo enkrat že opogumil in povzpel tja gor. Nazadnje je bil v hribih lani na Stolu, a še to s helikopterjem.

Nadiya Bychkova bo krotila Angleža

»Vroči fantje obnoreli Slovenke« pa je naslov članka v reviji Suzy, kjer ugotavljajo, da že dolgo nismo imeli v Sloveniji športnikov, ki bi tako izstopala po videzu kot naši nogometaši. Moški del navijačev so navdušili z izjemnimi rezultati, ženske pa, kot so zapisali, s svojo lepoto, izklesanimi telesi in zapeljivimi pogledi. Raziskovalnega dela so se lotili z obiskom njihovih družbenih omrežij, rezultat strokovne ugotovitve pa je, da je telo Aljaža Strune prava umetnina, za vse ljubitelje brad in modrih oči je tukaj vezni igralec Žan Majer, Domen Černigoj je gladiator, ki požene kri po žilah, naziv mistra reprezentance pa si po izbiri Suzy vsekakor zasluži Rene Krhin. Z nogometaši se že in se še bo ukvarjala slovenska fatalka ukrajinskih korenin Nadiya Bychkova. Nastopila bo v angleškem plesnem televizijskem šovu Strictly Come Dancing, v katerem bo njen soplesalec nekdanji angleški vratar David James, ki je svoje dni branil tudi za velikana, kot sta Liverpool in Manchester City. Sicer pa je bolj kot po nogometnih uspehih znan zunaj terena, kot so v Story povzeli njegove karakteristike iz angleških tabloidov, po nezvestobi, razkošnem življenju, ločitvi, bankrotu in bizarnih navadah, kot je ta, da ni nikdar v življenju dvakrat oblekel istih spodnjic. A v Suzy ne dvomijo, da bo Nadiya divjega zvezdnika ukrotila, saj že nekaj let ljubi postavnega slovenskega igralca nogometa Matijo Škarabota, s katerim ima tudi hčerko.