»To imam v načrtu. Na svetovnih prvenstvih sem doslej osvojil dve zlati kolajni, a nastop na olimpijskih igrah je tisto, kar si zares želim. Upam, da bom drugo leto nastopil v Tokiu,« je dejal superzvezdnik moštva Golden State Warriors v ligi NBA.

Curry je s kalifornijskim moštvom trikrat slavil v ligi NBA v sezonah 2014/15, 2016/17 in 2017/18 ter bil dvakrat izbran za najbolj koristnega igralca (MVP) v sezonah 2014/15 in 2015/16.

Curry je bil član zmagovitih ameriških zasedb na svetovnih prvenstvih v Turčiji 2010 in v Španiji 2014. Američani so na nedavno končanem svetovnem prvenstvu na Kitajskem pogrnili po celi črti in osvojili sedmo mesto, kar je najslabša uvrstitev v zgodovini ZDA.

»Še vedno smo najboljši na svetu,« je odločno dejal 31-letni Curry, ki upa, da bodo Američani za olimpijske igre v Tokiu sestavili močno izbrano vrsto. Na letošnjem SP so vsi največji zvezdniki v ligi NBA, kot so Anthony Davis, James Harden, LeBron James, Kevin Durant, Curry, Kawhi Leonard, Russell Westbrook, Klay Thompson in mnogi drugi iz različnih razlogov odpovedali nastop na Kitajskem.