Začetek sezone je prehitel neuigrano Barcelono, ki je neprepričljivim predstavam v španskem prvenstvu dodala še brezbarvno podobo na premieri lige prvakov v Dortmundu. Katalonci so bili proti Borussii zreli za visok poraz, a je nemoč Barcelone z bravuroznimi posredovanji zakril vratar Marc Andre ter Stegen. Nemec je najzaslužnejši, da so španski prvaki na vročem stadionu Westfalen ohranili nedotaknjeno mrežo.

Barcelona ima pod vodstvom trenerja Ernesta Valverdeja permanentne težave z gostovanji v ligi prvakov, kjer ji nikakor ne uspe razviti prepoznavne igre kot na domačem stadionu Camp Nou. Ni čudno, da je Barcelona že od leta 2015 brez evropskega naslova, ko pa prvi napadalec Luis Suarez ni dosegel gola že na devetnajstih zaporednih gostovanjih. Njegova strelska suša traja že več kot tri leta in nič ne kaže, da se bo trend obrnil. Barcelona je bila tudi v Dortmundu nenevarna za nasprotnikova vrata. S počasno igro brez dinamike je izzivala nesrečo, a jo je reševal razpoloženi ter Stegen, ki je iz rojaka Marca Reusa naredil osmoljenca. Čeprav je ob ubranjeni enajstmetrovki prehitro zapustil golovo črto, videosodnik ni zahteval ponovitve strela. Ter Stegen je v ligi prvakov od šestih najstrožjih kazni ubranil štiri poskuse, kar je rekordna znamka tega tisočletja.

»Igro moramo popraviti, saj smo trpeli. Borussia je bila nevarnejša, kar kaže na veličino tega nemškega moštva. Na srečo smo imeli razpoloženega vratarja, v napadu pa nam je manjkala zaključna podaja, da bi bili nevarni,« je razložil trener Barcelone Ernesto Valverde, ki je v Dortmundu dočakal prvi nastop Lionela Messija v novi sezoni. Argentinec je igral zadnje pol ure in bil zastražen z vseh strani. Valverde je priznal, da bo Barcelona potrebovala čas, da se bo najdražja klubska okrepitev tega poletja Antoine Griezmann privadil na igranje z navezo Messi-Suarez.

Evropske prvake iz Liverpoola je na uverturi lige prvakov razburila sporna enajstmetrovka, ki je Napoliju ob koncu tekme odprla pot do zanesljive zmage (2:0). Trener Jürgen Klopp se je na novinarski konferenci razburjal nad sodniško odločitvijo, ki je bila sprejeta s pomočjo videosodnika. »Prepričan sem, da obstajajo različni pogledi na situacijo za enajstmetrovko, a če se igralec vrže pred kontaktom z nasprotnikom, ne moremo govoriti o najstrožji kazni. To je bil odločilen trenutek tekme. Že res, da nisem najboljši poraženec, a niti nisem najslabši, zato raje ne bom več govoril,« je vrelo iz Jürgena Kloppa. Nemški strokovnjak ima preglavice z gostovanji v Italiji, kjer je izgubil zadnjih pet tekem. Nazadnje je bil uspešen kot trener Borussie Dortmund, ko je leta 2008 slavil v Vidmu. Trener Napolija Carlo Ancelotti se ni želel spuščati v polemike o enajstmetrovki, zato je le pristavil: »Iz mojega zornega kota sem videl prekršek za enajstmetrovko. Počasnega posnetka nisem videl.«