»Že od svojih prvih gostinskih dni sem upal, da bom nekega dne odprl in vodil svoj hotel. Končno se je pojavila priložnost in ideja se je uresničila.« Lastnik Uroš Fakuč je s prvimi obiski zelo zadovoljen, saj so bili v hotelu že gostje iz 12 držav, največ Avstrijcev, Nemcev in Italijanov. »Odzivi prvih gostov so odlični, kar nas spodbuja k še večjemu napredku.«

Butični hotel svojim gostom ponuja sedem luksuznih sob in dva apartmaja v velikosti od 30 do 50 kvadratnih metrov. Za sodoben in obenem udoben objekt ima največ zaslug arhitektka Ksenija Đorđević iz arhitekturnega studia KDA. Hotel krasijo tudi slike mladega novogoriškega umetnika Klemna Bruna, ki so celotnemu vzdušju dodale še pridih ekstravagance in uglajenosti. Hotel stoji v mirnem delu Nove Gorice in predstavlja pomemben del gostinske ponudbe za Goriško. Hotel s svojim delovanjem ustvarja tudi nova delovna mesta in promovira bogato turistično ponudbo Brd, Vipave, Krasa in Soške doline s povezovanjem z lokalnimi proizvajalci, vinarji in pivovarji.

Ker ima hotel tudi vrhunsko restavracijo, bodo gostje lahko gastronomsko uživali v moderni mediteranski kuhinji in domiselnih idejah kuharskega mojstra Uroša Fakuča, ki s sodobnim pristopom k sestavinam brezkompromisno vztraja pri visoki kakovosti in pogumno ustvarja svoj koncept v tesnem sodelovanju z malimi domačimi proizvajalci. Kot pravi, navdih pogosto najde v že nekoliko pozabljenih jedeh tradicionalne mediteranske kuhinje, ki jih poskuša spremeniti in posodobiti.

Uroš Fakuč je svoje prve kuharske korake naredil v kuhinji velikega Gualtièra Marchessia. Restavracija DAM je dolgoletni član prestižnega združenja JRE – Jeunes Restaurateurs, Fakuč pa je bil nekoč predsednik slovenske družine JRE. Restavracija je idealna za poslovna kosila, ekskluzivne prireditve, ponuja tudi storitve cateringa. Gostje hotela bodo lahko uživali tudi v bogatem zajtrku v pritličju hotela z možnostjo postrežbe v sobi. Restavracija DAM je na seznamu priporočenih slovenskih restavracij v letu 2019 po izboru ugledne avstrijske gurmanske revije Falstaff.

V hotelu DAM izposojajo tudi kolesa, saj je njegova lega idealna za športnike in rekreativce, ki imajo radi kolesarjenje pa tudi dolge sprehode ali pohodništvo. Za goste je na voljo brezplačno parkirišče. Vse sobe so opremljene s kabelsko in satelitsko televizijo, hitrim brezžičnim internetom, vrhunskimi ležišči in hotelsko opremo najvišje kakovosti. Za sobo z zajtrkom je treba za dve osebi odšteti od 145 do 225 evrov.