Tomislav Habulin, komandir murskosoboške policijske postaje, se je danes pohvalil z več uspešno preiskanimi ropi in tatvinami na svojem območju. Tako so med drugim končali preiskavo odmevnega pretepa v murskosoboškem parku na Soboških dnevih sredi julija letos. Ovadili so četverico, staro od 17 do 25 let.

V ponedeljek popoldne je v istem parku nekdo mladoletniku grozil s solzivcem, mu z ramen vzel nahrbtnik in ukradel denarnico z denarjem in dokumenti. Devetindvajsetletnega storilca so našli in ga bodo ovadili zaradi ropa. Dva dni prej sta moška zvečer prišla do hiše na območju Beltincev. Najprej sta trkala na okno, nato pa skušala na silo vdreti skozi zaklenjena vrata. Domačin jima je takrat odprl, onadva pa sta vstopila in zahtevala denar. Nekaj jima ga je dal, a po njunem premalo. Zato sta ga pretepla in hudo poškodovala. Oba storilca so prijeli, za enega, starega komaj 18 let, je preiskovalni sodnik že odredil pripor. Izkazalo se je, da je isti dan nekoga tudi oropal na avtobusni postaji v Murski Soboti.

Habulin se je pohvalil, da so izsledili tudi 51-letnega tatu dveh vrtnih kosilnic in otroškega kolesa – izkazalo se je, da je isti storilec avgusta ukradel še tri motorne žage, ki so zdaj že pri lastniku. Prav tako so našli moškega, star je 62 let, ki je ta in minuli mesec kradel po hotelskih sobah v Moravskih Toplicah in Radencih. Vanje je prišel s pomočjo kartice, ki jo je izmaknil hotelski uslužbenki. Skupno je povzročil za okoli 2000 evrov škode. In še zadnje: na podlagi sodne odredbe so v ponedeljek opravili hišno preiskavo na območju Murske Sobote in zasegli pištoli in nekaj streliva. »Ocenjujemo, da na našem območju živimo varno,« so na koncu sporočili z murskosoboške policijske postaje, občane pa pozvali, naj se, če postanejo žrtve kaznivega dejanja, ne izpostavljajo. Skušajo naj si zapomniti čim več podatkov o storilcih in čim prej pokličejo policijo.