Po poročanju agencije namerava zanjo porabiti več kot milijardo dolarjev, ker naj bi skušal posnemati uspeh serije Igra prestolov.

Izvršna producenta J.D. Payne in Patrick McKay sta povedala, da država v južnem Pacifiku ponuja prvobitno lepoto Srednjega sveta, kamor je J.R.R. Tolkien postavil svojo zgodbo o vilinih, škratih in hobitih.

»Morali smo najti nekaj veličastnega, z neokrnjenimi obalami, gozdovi in gorami, ki pa ima tudi studie ter visoko usposobljene in izkušene obrtnike,« sta zapisala v izjavi. Iz Studiev Amazon so sporočili, da se je predprodukcija že začela, snemanje pa se bo začelo »v prihodnjih mesecih« v Aucklandu.

Gospodar prstanov in Hobit pripomogla k razcvetu turizma na Novi Zelandiji

Serija bo po poročanju AFP raziskovala zgodbe, postavljene pred dogodki, ki so bili prikazani v Jacksonovih filmih.

Filmska trilogija Gospodar prstanov in enako priljubljena, a kritiško slabše sprejeta filmska serija Hobit sta povzročila turistični razcvet na Novi Zelandiji. Lokacije, ki so bile uporabljene v njih, so pritegnile na milijone obiskovalcev, s čimer je turizem prehitel izvoz mleka kot največjega zaslužka države. Poleg tega so filmi spremenili novozelandski filmski sektor iz lokalne industrije v vodilnega na svetu, zlasti v posebnih digitalnih učinkih.

»Lepo je videti, da se povezanost Nove Zelandije s Srednjim svetom nadaljuje,« je dejal minister za gospodarski razvoj Phil Twyford. Družba Invest Auckland pa je ocenila, da bo Amazonova produkcija prinesla "velik gospodarski zagon in priložnosti za zaposlitev".