Banksy je sliko ustvaril leta 2009, ko izraz brexit še ni bil aktualen. Danes, ko gre slika na dražbo, ima zaradi težav, ki se dogajajo v britanskem parlamentu, še večjo vrednost. Tudi lokacija dražbe bo sliki dodala dodano vrednost. Sliko bo dražila dražbena hiša Sotheby’s, ki ima svoje prostore le streljaj od parlamenta.

»Ne glede na vaše stališče do brexita, ni dvoma v to, da ima slika danes največjo vrednost in najbolj ustrezen pomen kot kdajkoli do sedaj. Prikazuje politični kaos brez primere, ki vlada ta čas in potrjuje Banksya za satiričnega polemika našega časa,« je o sliki dejal direktor dražbene hiše Alex Branczik.

Prodajna vrednost slike znaša okoli 2 milijona funtov, s tem pa bi Banksy postavil tudi nov rekord pri prodaji svojih del, ki trenutno znaša 1,52 milijonov funtov.

Slika je bila narejena za prevzem muzeja v Bristolu

Sliko parlamenta s šimpanzi je Banksy ustvaril leta 2009, ko je uradno prevzel muzej v svojem domačem mestu Bristol. Razstava v muzeju je takrat pritegnila več kot 300 tisoč ljudi in je veljala za eno izmed 10 najbolj obiskanih razstav v tistem letu. Slika je bila v muzeju v Bristolu na voljo tudi letos, ko so proslavili njeno deseto obletnico. Sliko bo v dražbeni hiši moč videti od 28. septembra, na dražbi pa se bo prodala 3. oktobra.