Trump je v izjavi za javnost v Beli hiši dejal: »Vejpanje je postal velik posel, velik posel v zelo kratkem času. Vseeno ne smemo dopustiti, da ljudje zbolijo zaradi posla. Prav tako moramo poskrbeti tudi za naše otroke, da s tem niso prizadeti - prav zaradi otrok se je v težave zaradi vejpov vpletla tudi prva dama. Ona ima sina, je čudovit mlad fant, ona pa je zelo skrbna mama«. S tem, ko je dejal, da ima prva dama sina je mislil na 13-letnega Barrona, ki je hkrati tudi njegov sin, zato je njegova izjava takoj poskrbela za številne dvignjene obrvi.

V sredo napovedal umik vejpov iz trga

Do opisane izjave za javnost je prišlo, ker je v sredo Trump nepričakovano napovedal umik vejpov iz trga. Za ta ukrep se je odločil, ker naj bi v zadnjem obdobju v ZDA beležili več obolenj pljuč in šest smrtnih žrtev, za katere naj bi bile krive elektronske cigarete. Odločitev predsednika podpira tudi Alex Azar, minister za zdravje. Ta je povedal, da bi vlada z regulacijo iz trga odstranila več tisoč vejpov z različnimi okusi, ki bi nato morali prestati teste, da bi se znova lahko začeli prodajati, s tem pa bi poskrbeli, da vejpi ne bi škodili zdravju. Vejpi brez dodanega okusa bodo zaenkrat ostali na trgu.

Vpliv Melanie je pri nekaterih stvareh velik

Čeprav ima Melania manjši vpliv na politiko kot pretekle prve dame, je v tem primeru njen pritisk na moža ključen. »Melanio skrbi, podobno kot vse mame 13-letnih otrok,« je dejal nekdanji svetovalec Trumpa, ki je ostal povezan z Belo hiše in želel ostati neimenovan, piše Politico. »Ne glede na to ali gre za kajenje ali ustrahovanje, mame želijo, da so njihovi sinovi varni. Zato je v tem primeru šepnila na uho predsedniku države, ki dejansko lahko nekaj spremeni pri krizi, ki povzroča skrb številnim mamam,« je še dodal.