Applov dogodek se je začel s predstavitvijo nove plačljive storitve Apple Arcade, ki združuje ekskluzivne videoigre. Sledila je predstavitev televizijske storitve Apple TV Plus, ki bo, kot kaže, prevetrila trg pretočnih videostoritev, kjer za zdaj kraljuje Netflix.

Na dogodku so razkrili sedmo generacijo tabličnega računalnika ipad in novo serijo pametne ure apple watch. V obeh primerih gre zgolj za minimalne posodobitve. Nato pa je na vrsto prišel novi iphone 11.

Ta se deli v tri kategorije: iphone 11, za katerega bo pri nas treba odšteti 839 evrov, iphone 11 pro, ki stane 1189 evrov, in iphone pro max, ki stane 1289, različica z največ spomina pa kar 1689 evrov.

S cenovnega vidika bo iphone 11 seveda nagovarjal najširši krog ljudi. Ta prinaša dvojno kamero na zadnji strani (široka in ultraširoka leča), nočni način zajemanja fotografij, prednjo kamero z ločljivostjo 12 megapikslov in nov, zelo zmogljiv procesor A13 bionic.

Iphone 11 pro in 11 pro max sodita v premijski razred in v grobem ponujata zgolj štiri nadgradnje osnovnega modela: zaslon, baterija, kamera in barva. Boljši zaslon je na teh modelih podprti z OLED-tehnologijo; kamera uvaja tri leče – ultraširoka, široka in dvakratna povečava; baterija ponuja nekaj več ur zmogljivosti in za konec je na voljo še mat barva ohišja.

Pretiranih novosti letos torej ni bilo, saj namerava Apple prihodnje leto izdati novo generacijo svojega najbolje prodajanega izdelka, ki bo prilagojena tehnologiji 5G in bo bojda pomenila celostno prenovo telefona. Ne glede na povedano in na videz dolgočasno posodobitev naprav bo iphone 11 letos zagotovo zasedal najvišja mesta lestvic najboljših telefonov. Njihovi telefoni so preprosto že vedno med najboljšimi na trgu. Nove telefone in apple watch serije 5 bo Telekom Slovenije začel pri nas prodajati 20. septembra.