Neymar je bil konec poletja vroče ime na seznamu kandidatov za prestop; nekaj časa se je zdelo, da je selitev nazaj v špansko ligo le še vprašanje časa, v igri za nove delodajalce so se poleg nekdanjega kluba Barcelone znašli še njihovi veliki tekmeci iz Madrida. A iz vsega ni bilo nič, Neymar je ostal v Parizu in se moral danes soočiti z jezo domačih privržencev, ki so mu zamerili spogledovanje z Barcelono.

Dolgo se je zdelo, da bodo žvižgi in žaljivke, ki jih je slišal med tekmo na svoj račun, ter nekaj transparentov z žaljivimi napisi najbolj zaznamovali njegovo tekmovalno vrnitev v dresu PSG. Toda Brazilec je nato v 92. minuti pri izidu 0:0 poskrbel za trenutek odločitve, ko je po podaji Abdouja Dialloja z leve strni žogo v kazenskem prostoru sprejel s hrbtom obrnjen proti golu ter jo s škarjicami prek glave poslal najprej v vratnico, od tam pa se je odbila v mrežo.

Za Neymarja je bil današnji nastop v četrtem krogu francoske lige prvi v novi sezoni, saj doslej zaradi negotovosti o morebitni selitvi še ni igral.