Huffmanova, ki je maja priznala krivdo, je le ena od več kot 30 staršev, ki so plačali, da njihovi otroci pridejo na dobre univerze. Poleg nje je krivdo priznala večina drugih staršev, nekateri pa se zagovarjajo kot nedolžni.

Šlo je za zaroto, ki jo je organiziral William Singer s tem, da je podkupoval učitelje in ponarejal rezultate testov v zameno za plačilo. Skupaj je bilo vpletenih več kot 50 oseb. Otroci premožnih staršev so si želeli na dobre univerze, njihovo znanje ni bilo dovolj dobro in starši so jim uredili bližnjico.

Huffmanova je Singerju plačala 15.000 dolarjev, da je ponaredil standardne teste za njeno hči, ki ji ni šlo najbolje. Sodnici je povedala, da je želela biti dobra mati in pomagati hčerki, sedaj pa se zaveda, da je bilo to narobe.

Opravičila se je sodišču in svojima hčerkama ter možu, prav tako igralcu Williamu H. Maceyju. Kazen bo začela prestajati konec oktobra, za zdaj pa še ni znano kje.

Tožilci so za zvezdnico serije Razočarane gospodinje in nominiranko za oskarja za vlogo v filmu Transamerika zahtevali 30 dni zapora, odvetniki so prosili za kazen brez zapora, sodnica pa je ubrala srednjo pot in ji ob izreku kazni dejala, da je poravnala svoj dolg.