Slovenska teniška reprezentanca si prvi dan Davisovega pokala v 2. evroafriški skupini v Kairu ni priborila želene prednosti z 2:0. Aljaž Bedene je v prvem dvoboju po pričakovanju premagal drugega najmočnejšega Egipčana Mohameda Karima Maamouna, ki je v drugem nizu pri zaostanku z 1:4 zaradi izčrpanosti dvoboj celo predal. Blaž Rola je imel proti najboljšemu Egipčanu v tretjem nizu tri zaključne žogice. Ni jih izkoristil, Mohamed Safwat pa je po skoraj dveh urah in pol po prvem dnevu izid izenačil na 1:1.

Safwat je izkoristil prednost domačega terena. Po petih dneh se je maščeval Roli, ki ga je na Dunaju ugnal v dvoboju avstrijske lige. Egipčan je izid v medsebojnih dvobojih izenačil na 2:2. Slovenijo danes čaka stresen dan, ki bo odločilen v boju za napredovanje v spremenjenem sistemu Davisovega pokala. Selektor Miha Mlakar se je odločil, da bosta med dvojicami nastopila Bedene in Rola in ne novopečeni naturalizirani Slovenec Tomas Lipovšek Puches.

Poloni Hercog na teniškem turnirju v Zhengzhouju ni uspel veliki met, da bi presenetila drugo igralko sveta Karolino Pliškovo. Čehinja je namreč včeraj dobila vseh pet iger, potem ko je bil dvoboj prekinjen pri rezultatu 6:3, 2:5. Štajerka je zapravila štiri zaključne žogice za drugi niz, eno na servis tekmice, tri pa pri vodstvu s 5:3 na svoj začetni udarec. Slovenijo na turnirju serije challenger v Carigradu uspešno zastopa Blaž Kavčič, ki se je po zmagi s 6:3, 6:0 proti Špancu Nicoli Kuhnu uvrstil v polfinale, v katerem se bo danes pomeril s prvim nosilcem Francozom Ugom Humbertom. Za največji mednarodni slovenski uspeh dneva pa je poskrbela Tamara Zidanšek, ki se je v igri dvojic z Belgijko Yanino Wickmayer uvrstila v finale turnirja v Zhengzhouju.

2. evroafriška skupina: Egipt – Slovenija 1:1 – Maamoun – Bedene 5:7, 1:4 – predaja Maamouna, Safwat – Rola 6:4, 1:6, 7:6 (4), danes ob 9.30: Sabry, Safwat – Bedene, Rola, Safwat – Bedene, Maamoun – Rola.