Osmerica slovenskih prvoligašev je ob koncu julija odigrala tekme tretjega kroga, ki so ga v četrtek zvečer na zaostalem obračunu ob Kamniški Bistrici sklenili nogometaši Domžal in Mure (0:0). Z glasovanjem v Dnevnikovi rubriki igralec kroga smo počakali na razplet zadnjega dvoboja v tretjem krogu, ki ga je po mnenju žirije najbolj zaznamoval vratar Olimpije Nejc Vidmar. Spomnimo, da so Ljubljančani ravno v tretjem krogu na prvem derbiju sezone z Mariborom skoraj vso tekmo igrali z igralcem manj, a ob trdni obrambi na čelu z Vidmarjem ohranili mrežo nedotaknjeno. 30-letni ljubljanski vratar je na premiernem derbiju sezone zbral šest obramb, ob tem je šest žog letelo mimo njegovih vrat.

Po žilah Nejca Vidmarja se pretaka zelena kri, saj v vlogi profesionalnega nogometaša spada med najbolj zagrizene privržence Olimpije in ima tudi člansko izkaznico navijaške skupine Green Dragons. Potem ko se je uveljavil v Domžalah, kjer je podrl rekord po številu minut brez prejetega gola, se je mu je na začetku leta 2016 uresničila življenjska želja. Olimpija ga je zvabila v svoje vrste v prvi sezoni pod vodstvom predsednika kluba Milana Mandarića in po več kot dveh desetletjih vrnila državni naslov v Ljubljano. Po osvojeni lovoriki so se za Vidmarja začele težave s poškodbami, ki so trajale kar leto dni in pol. Najprej je moral na operacijo rame, po krajši vrnitvi na zelenice pa si je poškodoval še stopalo in moral poleg alternativnega zdravljenja kar dvakrat pod nož.

V letošnji sezoni je Nejc Vidmar znova nesporna številka ena kolektiva iz Stožic. Na dosedanjih osmih prvenstvenih tekmah je prejel sedem golov, kar Olimpijo uvršča na drugo mesto v kategoriji najboljših obramb lige. Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek ga ob prisotnosti Jana Oblaka in Vida Belca uvršča na seznam povabljenih igralcev kot tretjega vratarja izbrane vrste.