Osrednji dogodek osmega kroga v drugi slovenski ligi bo jutrišnji derbi vodilnih v Radomljah, kjer bo gostoval Koper. Obe ekipi sta še edini neporaženi v tekmovanju. Radomlje, ki so pod vodstvom trenerja Oskarja Drobneta zmagale na šestih drugoligaških tekmah zapored, imajo dve točki pred Koprčani. A bodo utrujene, saj so v sredo odigrale 120 minut v slovenskem pokalu, kjer so v drugoligaškem derbiju izločile Gorico, ki je vodila že z 2:0. Koprčani so imeli teden dni časa za pripravo, saj jih pokalni obračun z Mariborom čaka v sredo na Bonifiki.

Nafta in Krško sta prva zasledovalca vodilnih moštev. V sredo v Lendavi sta se kluba pomerila v osmini finala slovenskega pokala, v katerem so bili uspešnejši gostitelji z 2:0. Nafta je po bledem uvodu v sezono ujela zmagoviti ritem. Počasi upravičuje vlogo favorita tekmovanja tudi glede na klubski proračun, ki je zaradi finančnih injekcij iz Madžarske blizu milijon evrov. Če se bo Krškemu uspelo maščevati za pokalni poraz, bo veliko odvisno tudi od dnevne forme napadalca Lovra Čirjaka.

8. krog: Fužinar Vzajemci – Brda 2:1 (1:0), danes ob 16. uri: Jadran Dekani – Krka, Drava Dakinda Ptuj – Koroška Dravograd, Roltek Dob – Beltinci Klima Tratnjek, Vitanest Bilje – Brežice Terme Čatež, Rogaška – Gorica, jutri ob 16. uri: Krško – Nafta 1903, Kalcer Radomlje – Koper.