V nemškem nogometnem prvenstvu je po prvih treh krogih edini klub s polnim izkupičkom RB Leipzig, ki pa ga že danes čaka najtežja možna prepreka pri ohranjanju položaja nedotakljivega – v goste namreč prihaja sedemkratni zaporedni prvak Bayern, trenutno drugi s sedmimi točkami.

Za odličen uvod v šele četrto sezono Leipziga med nemško elito in tri zaporedne zmage na treh tekmah je sicer najbolj zaslužen 23-letni napadalec Timo Werner, ki je v prvenstvu dosegel že pet zadetkov, od tega tri za svoj prvi hat-trick v karieri na zadnji tekmi proti Borussii Mönchengladbach. Ob njem mnogi kot glavno »orožje« Leipziga v tej sezoni omenjajo kar novega trenerja Juliana Nagelsmanna, ki je zamenjal Ralfa Rangnicka – ta se je po koncu zadnje sezone vrnil na položaj klubskega športnega direktorja. Mladi, komaj 32-letni strokovnjak se je v Leipzig preselil po treh uspešnih letih na klopi Hoffenheima, kjer je, ko je februarja leta 2016 prevzel vodenje članskega moštva, z 28 leti postal najmlajši trener v zgodovini bundeslige. Hoffenheim je nato najprej rešil pred skorajda že zacementiranim izpadom, v naslednjih dveh letih z njim osvojil četrto in tretje mesto, v zadnji sezoni pa je bil deveti. In čeprav mu je v času, ko je bil v Hoffenheimu pomočnik, takratni vratar Tim Wiese nadel vzdevek Mini Mourinho, se sam precej raje primerja s svojim vzornikom Jürgenom Kloppom, katerega športno pot želi posnemati. »Ko se je Klopp preselil v klub, ki omogoča večje stvari, je z Borussio Dortmund potreboval tri leta, da je osvojil naslov. To bi bilo sprejemljivo tudi za nas v Leipzigu, še bolje pa bi bilo, če bi nam uspelo v krajšem času,« Nagelsmann ne skriva visokih ambicij, pri čemer mu gre na roko tudi podpora predsednika kluba Oliverja Mintzlaffa, ki je pred sezono poudaril, da tudi kakšna serija porazov ne bo zamajala zaupanja v novega trenerja.

Podobnega »luksuza« seveda nima Bayernov trener Niko Kovač, ki je, že vse odkar je pred lansko sezono sedel na vročo bavarsko klop, pod stalnim pritiskom svojega predsednika Karl-Heinza Rummeniggeja. Ta je sicer pred kratkim izjavil, da ga dobre predstave Leipziga veselijo: »Vedno smo veseli konkurence, saj ta prinaša napetost in čustva. Leipzig zagotovo spada med naše največje tekmece, ki bodo krojili vrh bundeslige. Vseeno pa je naš cilj na sobotni tekmi jasen – zmaga in prevzem prvega mesta na lestvici.«

Pri naskoku na osmi zaporedni naslov se bo Bayern zanašal tudi na nova igralca v obrambni liniji, Pavarda in Hernandeza, za katera je skupno odštel kar 115 milijonov evrov, velika okrepitev pa naj bi bil tudi posojeni igralec Barcelone Coutinho. Leipzig je medtem za 18 milijonov pripeljal Lookmana iz Evertona, za 13 Nkunkuja iz PSG in za 12 Wolfa iz Salzburga, od Rome pa si je izposodil napadalca Schicka. In še to: slovenski nogometaš Kevin Kampl je na prvih treh tekmah Leipziga dvakrat odigral po dobrih 70 minut in enkrat obsedel na klopi.