Zakaj ste avto poimenovali Q3 sportback in ne Q4, kar bi bilo bolj logično?

Odločili smo se, da bo ime Q4 rezervirano za električno različico. Želimo namreč, da bi bili modeli, ki jih poganjajo motorji z notranjim zgorevanjem, in modeli, ki bodo električni, poimenovani drugače. Q3 sportbacka lahka prepoznamo kot člana družine Q3, saj ju druži tudi veliko tehničnih komponent.

A vendarle bi lahko ob Q3 napisali kupe in ne sportback?

Gre za formulo, ki smo jo pri Audiju že dodobra preizkusili. S sportbackom dejansko označujemo avto, ki ima silhueto kupeja, a premore četvero vrat in je nadvse praktičen.

Si upate napovedati, kateri se bo prodajal bolje, Q3 ali Q3 sportback?

Odvisno od trga in tamkajšnjih kupcev. Če nekdo išče predvsem prostoren in uporaben avto, bo najverjetneje izbral običajni Q3. Toda vse več našim strankam je najpomembnejša oblika v kombinaciji z dinamičnim voznim doživetjem in te se bodo odločile za Q3 sportbacka. Za nas je pomembno, da ima stranka na izbiro več možnosti. Dejansko pa z obema avtomobiloma nagovarjamo tako mlade kot stare ljudi.

Omenili ste, da bo Q4 električno gnan športni terenec. Lahko pri Q3 sportbacku pričakujemo hibrida ali priključnega hibrida?

Načrtujemo, da bomo v prihodnosti v naši ponudbi imeli tudi vse več hibridov in priključnih hibridov. V Ženevi smo že predstavili hibridnega Q5, za predstavitev sta pripravljena A7 in A8, tudi Q7 pa kmalu na voljo kot priključni hibrid. Zato je samo vprašanje časa, kdaj bo tudi Q3 na voljo kot (priključni) hibrid.

Bo tudi nekoliko večji Q5 na voljo v različici sportback?

Trenutno o tem še ne razmišljamo, saj smo osredotočeni na Q3 sportbacka in njegove potencialne kupce.

Katere stranke s Q3 sportbackom dejansko nagovarjate?

Vsem je blizu strast do oblike in imajo aktiven način življenja. Blizu so jim seveda tudi sodobne tehnologije.

Lahko od Audija v prihodnosti pričakujemo še več športnih terencev?

Zagotovo. Načrtujemo nekaj električno gnanih športnih terencev, že letošnja novost bo tako e-tron sportback.

Športni terenci so vse bolj priljubljeni. Kdaj lahko pričakujemo konec tega trenda, če sploh kdaj?

Športni terenci trenutno resnično ponujajo največ tega, kar si stranke želijo, od dobre preglednosti do visokega položaja sedenja in udobja. So tudi praktični, varni in prostorni. Z modelom, kot je Q3 sportback, nagovarjamo tudi vse tiste, za katere je pomembna elegantna oblika. maš