Williams je začel sodelovanje z Mercedes Benzom leta 2014, z začetkom turbo-hibridne dobe pogonskih enot, in ga bo nadaljeval tudi v novem desetletju. Z uradnim podpisom pogodbe so se končala tudi ugibanja, da bi se lahko legendarna britanska ekipa po rezultatsko slabih zadnjih sezonah vrnila k Renualtu.

Največ uspeha doslej je Williamsu prineslo sodelovanje z Renaultom, saj je Williams-Renault osvojil kar pet od Williamsovih devetih konstruktorskih naslovov, zadnjega leta 1997.

»V zadnjih letih smo uživali v čudovitem partnerstvu z Mercedes Benzom in navdušeni smo, da bomo sodelovanje nadaljevali tudi v prihodnjih letih. Mercedes Benz je eden najuspešnejših proizvajalcev motorjev v zgodovini športa in prepričani smo, da bomo v prihodnosti skupaj naredili velik korak naprej pri vrnitvi naše ekipe," je podpis pogodbe pospremila Claire Williams, vodja enega od najstarejših moštev v karavani.

Williamsova je vodenje slavne ekipe prevzela od svojega očeta Franka, v zadnjih letih pa je ena najuspešnejših ekip zapadla v veliko krizo. Za ekipo trenutno dirkata Britanec George Russell in Poljak Robert Kubica.