Svojci več kot dve desetletji pogrešanega moškega iz Lantane na Floridi so te dni izvedeli, kaj se je zgodilo z Williamom Moldtom, ki se 7. novembra 1997 zvečer ni vrnil domov k svoji partnerici. Z njo se je nazadnje slišal nekaj pred 22. uro, ko jo je poklical iz nočnega kluba in ji dejal, da bo kmalu doma. Za 40-letnim Moldtom, ki je veljal za umirjenega moškega, ki se rad drži zase, so se za tem izgubile vse sledi. Osebje lokala, v katerem so ga zadnjič videli, je povedalo, da je resda spil nekaj alkohola, a ni bil pijan.

Ko iskanje pogrešanega ni obrodilo nikakršnih sadov, je policija zadevo pospravila v fascikel nerešenih primerov. Tako je ostalo vse do letošnjega avgusta, ko je neimenovan geodet med pregledovanjem Googlovih satelitskih posnetkov območja v ribniku zagledal obris avtomobila. Preden je obvestil policijo, se je o resničnosti avtomobila v vodi prepričal še z uporabo brezpilotnega letalnika. Ko so nato v sodelovanju s policijo avtomobil izvlekli iz vode, so v njem našli človeško okostje. Teden dni kasneje so potrdili, da gre za 22 let pogrešanega Williama.

»Neverjetno je, da so ti satelitski posnetki na spletu vse od leta 2007, a je bil avto v ribniku opažen šele sedaj,« so v izjavi za javnost zapisali v Charley Project, organizaciji, ki se ukvarja s pogrešanimi osebami v ZDA. Šerif policijske postaje v Palm Beachu je za BBC dejal, da domnevajo, da je Moldt med vožnjo domov izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v ribnik.