Nove delavce skušajo pridobiti s pomočjo intenzivnega oglaševanja prek medijev, zaposlitvenih portalov, družbenih omrežij in interne akcije, v okviru katere zaposlenim, ki pripeljejo kadre za delo v proizvodnji, ponujajo denarno nagrado. Z akcijo so doslej dobili že približno 50 predlogov za zaposlitev.

V Gorenju ocenjujejo, da dobro sodelujejo z Zavodom RS za zaposlovanje, ki je na razgovore za zaposlitev v podjetje napotil večje število delavcev.

V sklopu reorganizacije pa je družba delo v proizvodnji ponudila tudi vsem režijskim delavcem, ki so julija prejeli odpovedi delovnega razmerja iz poslovnega razloga. Od približno 60 je ponudbo sprejelo 15 delavcev.

Nove delavce bodo zaposlili za določen čas, potrebujejo pa jih v vseh obratih v Velenju; največ v proizvodnji pralnih in sušilnih strojev.

V Gorenju, ki je od lani v lasti kitajske korporacije Hisense, so pred časom poudarili, da želijo z reorganizacijo zagotoviti razmere za dolgoročno rast in razvoj. Dodali so, da reorganizacija in optimizacija poslovanja ne bosta omejeni le na matično podjetje, temveč bodo vanju vključene tudi vse hčerinske družbe in poslovne enote v tujini.

Vodstvo Gorenja si sicer prizadeva za čimprejšnjo gradnjo nove tovarne televizijskih aparatov, v kateri bodo zaposlili 1000 delavcev. V podjetju v prvi fazi načrtujejo proizvodnjo dveh milijonov televizijskih aparatov letno, pozneje pa bodo proizvodnjo podvojili. Gradnja tovarne na 3,5 hektarja površine naj bi stala nekaj 10 milijonov evrov.

V družbi napovedujejo tudi novo proizvodnjo elektronike v eni od Gorenjevih hal v Velenju in podvojitev proizvodnje hladilnikov v srbskem Valjevu, kjer naj bi konec prihodnjega leta zaposlili okoli 1000 delavcev.