Novi trener Domžal Andrej Razdrh je stavil na »stare sile«, saj so bili v začetni enajsterici večinoma isti igralci, na katere se je zanašal tudi odstopljeni Simon Rožman. Domžalčani so v skladu z napovedni trenerja Razdrha skušali igrati kombinatorno in tudi zelo tvegano z visoko postavitvijo. Gol Obradovića so ogrožali s predložki z boka, a vodja napada Podlogar pri strelih z glavo ni bil natančen, zato je še vedno brez doseženega zadetka v letošnji sezoni.

Mura, pri kateri so bili na klopi prvokategorniki s prejšnjih tekem golgeter Maroša, dribler Horvat, bočni igralec Šturm in vezist Šporn, je imela žogo manj v posesti, a je bila zelo agresivna v obrambi in veliko nevarnejša v napadu. Prekmurci so pot do gola iskali s hitrimi prehodi v napad in z globinskimi podajami za hrbet nezanesljive domžalske obrambe, v kateri je po odhodu Dobrovoljca v drugo turško ligo štoper postal Šoštarič Karić, ki je tako kot njegov oče Amir levičar. Kar 203 centimetre visoki srbski napadalec Mure Fejsal Mulić je imel dve izjemni priložnosti, a je zaradi pomanjkanja tehničnega znanja, kar je povezano tudi s slabšo motoriko zaradi njegove telesne višine, izgubil dvoboja ena na ena z domačim vratarjem Mulićem. Tretjo priložnost za goste je s strelom iz prve mimo gola zapravil Šušnjara, čeprav je bil povsem osamljen.

Domžalčani so v drugi polčas krenili še bolj odločno, da si priigrajo prvo zmago v sezoni, a obramba Mure je bila tako zgoščena, da jim je vselej zmanjkala zadnja podaja za mat potezo z zaključnim strelom. V drugem polčasu niti enkrat niso ustrelili v okvir gola Obradovića, v prvem pa enkrat. Mura je čakala na protinapade in v finišu tekme je veselje Maroši in Bobičancu preprečil Ajdin Mulalić, s čimer je potrdil naziv igralca tekme, enkrat pa ga je rešila vratnica.

»Zadovoljen sem. V prvem polčasu smo še bili v krču, v drugem pa smo bili boljši, a je zmanjkalo mirnosti v kazenskem prostoru Mure. Nekatere fante, ki so bili v reprezentancah, sem videl šele v četrtek, zato še nismo uigrani,« je povedal trener Domžal Andrej Razdrh. Trener Mure Ante Šimundža je dodal: »Glede na priložnosti smo si zaslužili več, a na koncu smo zadovoljni s točko. Med premorom smo veliko pozornosti posvečali realizaciji, a tega na tekmi nismo pokazali. Vesel sem, da smo prihajali v priložnosti skozi igro.«

Vrstni red: Aluminij 18, Olimpija 17, Celje 15, Mura 13, Maribor 12, Tabor 10, Bravo 8, Triglav 6, Rudar in Domžale po 4.