Slovenijo je v minulem tednu vsaj navidezno oplazil piš pravega zvezdništva, primerljivega s hollywoodskim limonadnim bliščem. Z neba so padali milijoni, na sodišču smo spremljali ločitveno sago najbolj eminentne slovenske estradne dive, domov v Slovenijo pa je prišel na sodišče iskat pravico tast ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Helena Blagne na sodišču, Raay na porokah, Plemeniti se ločuje

Podatki statističnega urada kažejo, da je bilo v letu 2018 sklenjenih 7256 zakonskih zvez, razvezanih pa 2347 zakonskih zvez. Ker se vse ločitve enkrat začnejo s porokami, je z njimi povezan začetek našega rednega zvezdniškega tedenskega utripa. Na portalu žurnal24.si so objavili pričevanje enega najbolj plodnih in nadarjenih slovenskih glasbenih avtorjev in producentov Aleša Vovka - Raaya, ki naj bi razložil, kako dobičkonosni so poročni nastopi. A je bil na to temo bolj tiho, zato so pri Žurnalu izbrskali svojo analizo poročnega poslovanja slovenske glasbene elite izpred nekaj let, v kateri so ugotovili, da nastop na poroki stane med 1500 in 5000 evri. Raayev varovanec Luka Basi je namreč izdal poročno uspešnico z naslovom U bijelom, ki je menda tako čustvena, kot se je pohvalil avtor Raay, da v devetdeset odstotkih tečejo solze. »Zato ženine vedno opozorim, naj pesmi ne naročijo med prvim plesom, ker ga zaradi ganjenosti neveste lahko uničijo.«

Čisto zares uničena pa je bila poročna pravljica Helene Blagne in Mitje Zamana. Pred 23 leti najbolj medijsko opevana poroka se je končala tako, kot se je začela, zvezdniško, le da tokrat pred sodiščem, kjer pa ta teden ni bilo ne nje ne njega. Kot piše na portalu 24ur.com, sta se Blagnetova in Zaman pravzaprav ločila že pred sedmimi leti in takrat že podpisala sporazum o delitvi skupnega premoženja, nato pa si je Zaman premislil in terjal, da se podpisana pogodba razglasi za nično, ker mu mora nekdanja žena izplačati 150 tisočakov. Od takrat naprej se bojujeta pred organi pravice, saj ona trdi, da je vsa skupna leta živel na njen račun, on pa, da je v skupno gospodinjstvo vložil vsaj 470 tisočakov. Še ena zvezdniška ločitev je bila na medijskem prizorišču ta teden. Politik starega kova Zmago Jelinčič Plemeniti se, kot je redkobesedno potrdil najbolj radovedni novinarski bratovščini, po 16 letih čisto zares ločuje od svoje 30 let mlajše žene. Po temeljitejšem raziskovanju Slovenskih novic naj bi Monika odšla iz družinske hiše že konec julija oziroma avgusta in se odselila v Črnuče, kjer naj ne bi živela sama, ampak domnevno s svojim novim prijateljem.

Trumpov tast toži Požarja, snaha Zorana Jankovića zapravlja

Po pravico se je na ljubljansko sodišče odpravil tudi oče slovenske narodne junakinje Melanie Trump in žene predsednika ZDA. Kot smo pisali v Dnevniku in kot so poročali v 24 ur na Pop TV, gre za sojenje, v katerem Viktor Knavs kazensko preganja novinarja Bojana Požarja in mu očita kaznivo dejanje žaljive obdolžitve, ker je v enem od člankov zapisal, da je bil ata Knavs zaradi utaje davkov in nedovoljene trgovine v zaporu. Proces traja že tri leta, ta teden bi morala biti izrečena sodba, pa je tožnik Knavs, ki ga v Ljubljani tokrat ni bilo, terjal zaslišanja novih prič. Bolj redna stranka na sodiščih v nasprotju s Knavsom, ki se v Sloveniji znajde le občasno, je družina Janković. Pred dnevi je sodišče podjetju, ki ga vodita županova sinova Damijan in Jure, odpisalo za 29 evrov milijonov dolgov. Ni pa klavrno propadlo zgolj njuno podjetje, ki jima ga je predal oče Zoran. Za Dnevnik na TV Slovenija je sin Damijan potarnal, da je tudi sam klavrno končal in je v osebnem stečaju, in to samo zaradi poroštev, ki jih je dajal za posle. A očitno je v družinski malhi še nekaj rezerve, vsaj sodeč po objavah na družbenih omrežjih. Kot so poročali na portalu nova24Tv.si, si je pred kratkim privoščil počitnice na grškem otoku Mikonos, izdale pa naj bi ga objave njegove partnerice Ursule Gawish, ki se je sledilcem na družbenih omrežjih hvalisala s fotografijami iz restavracije Nusr-Et Steakhouse, kjer streže zrezke zvezdniški kuhar Nusret Gökçe, imenovan Salt Bae. Po podatkih, ki so jih pridobili na gostinsko-popotniškem Tripadvisorju, je treba za posamezni zrezek odšteti 300 evrov, najcenejše vino na vinski karti pa stane 250 evrov.

Z milijonarji se je družil tudi Rado Mulej, ki je pred leti prav tako končal v osebnem stečaju. A si je očitno tudi on že dodobra opomogel. Po poročanju revije Suzy se je udeležil teniškega turnirja US Open v New Yorku. Kot so pripisali in zraven objavili prave dokaze s fotografijami, na katerih je Rado z Novakom Đokovičem, Rado z Rafaelom Nadalom in Rado pred napisom 2019 US Open, so redki trenutki, ko koga doleti velika čast, da pobliže spozna prestižni svet enega največjih teniških turnirjev.

Jan Plestenjak ne hodi v nakupovalne centre

Milijoni so padali tudi z neba. Metaforično sicer. Na zadnjem žrebanju lota je sedmico in 4,5 milijona evrov nagrade zadel srečnež, ki je loto listek kupil v Grosupljem, kar je že drugi milijonski dobitek – leta 2014 je eurojackpot ter več kot tri milijone zadel prav tako listek iz Grosupljega. Z manj milijoni, pravzaprav samo s tisočaki, ker je najvišja nagrada v Milijonarju, ki se predvaja na Planet TV, sto tisoč evrov, pa se je igrala šesterica cenjenih slovenskih glasbenikov. Gianni Rijavec, Nino Ošlak, Klemen Bunderla, Danijel Popović, Vili Resnik in Patricija Štifter - Riya Damyanti. Na vroči stol se je uspelo prebiti Klemnu Bunderli, Ninu Ošlaku in Danijelu Popoviću, ki pa niso imeli stika niti z enim samim tisočakom. Ninu Ošlaku je uspelo priti do osmega vprašanja, zaslužil je 300 evrov, enak znesek je uspelo priboriti poslovenjenemu belgijskemu Črnogorcu Danijelu Popoviću, ki se je ustavil pri desetem vprašanju, še slabše pa je šlo Klemenu Bunderli, ki se je ustavil že pri petem vprašanju za 300 evrov. So pa glasbeni mojstri kviza ves zaslužek podelili raznim dobrodelnim organizacijam.

Dobrodelni so bili tudi v Mariboru, kjer je nakupovalni center Europark praznoval devetnajsti rojstni dan in ob tem velikem jubileju je svojim zvestim nakupovalcem podarili koncert z Modrijani in Janom Plestenjakom, ki bi ga sicer težko uporabili v kakšni svoji reklami, ker ga boste, kot je povedal v Pop in na Pop TV, med nakupovanjem težko srečali. »Ne hodim v trgovine, ker, najprej, predolgo spim, kot drugo pa moram vselej narediti vsaj nekih dvajset selfijev, če grem v šoping centre, kar pa mi včasih tudi ne paše,« je povedal ljubljenec Slovenije. V nasprotju z njim so fantje iz zasedbe Modrijani zelo radi v trgovinah. »Radi hodimo po trgovinah. Čeprav nas po navadi vidite samo v narodni noši, se modrijani zelo radi lepo zrihtamo. Nam je moda blizu. Pri zbiranju kravat in srajc smo zelo precizni, saj vemo, kaj je lepa srajca in lepa kravata,« je v imenu cele skupine gledalcem povedal Blaž Švab.