Včeraj popoldan so bili novogoriški policisti obveščeni o pogrešanem 74-letnem državljanu Italije z območja dežele Furlanija-Julijska krajina, ki naj bi se nahajal v gozdu na območju naselja Vojsko. Po zbiranju obvestil so ugotovili, da je pogrešani okrog poldneva prišel na območje Vojskega skupaj z dvema moškima prijateljema, starima 70 in 72 let. Oba prav tako državljana Italije, na območje pa so prišli nabirati gobe. Z osebnim vozilom so se pripeljali v neposredno bližino ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in nato ustavili ob cesti v kraju imenovanem »V Logu« ter se odpravili v bližnji gozd, kjer so se razkropili.

Medtem ko sta se njegova prijatelja ob 14. uri vrnila do parkiranega osebnega vozila, se pogrešani ni vrnil. Z njim sta vzpostavila telefonski stik, ko jima je povedal, da je nekje v gozdu padel in se poškodoval (tožil je za bolečinami v predelu reber) ter ni mogel hoditi. Prav tako je izgubil orientacijo in ni vedel, kje točno se nahaja. Nazadnje so z njim uspešno vzpostavili stik nekaj ur kasneje, ko je povedal, da se je poškodoval med spustom navzdol po grapi. Kasneje kljub večkratnim poskusom s pogrešanim niso več mogli vzpostaviti stika.

Ob šestih popoldan so pod vodstvo idrijskih policistov začeli s širšo iskalno akcijo na območju Vojskega in širše okolice, v kateri so se jim pridružili tudi gasilci, reševalci z reševalnimi psi in približno petdeset domačinov, območje pa so pregledali tudi z dronom. Kljub vsem aktivnostim pogrešanega italijanskega državljana še vedno niso našli, iskanje pa so včeraj pozno zvečer prekinili.

Iskanje se danes nadaljuje

Danes zjutraj so pod vodstvom idrijskih policistov iskanje nadaljevali. Pri tem jim ponovno pomagajo pripadniki drugih lokalnih policijskih enot, gasilci in reševalci z reševalnimi psi.

Policisti prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 74-letnem italijanskem državljanu, da o tem obvestijo policiste PP Idrija na naslov Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefononsko številko (05) 372 48 00 ali elektronski naslov: pp_idrija.pung@policija.si oziroma se zglasijo na najbližjo policijsko postajo ali pokličejo znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.