Številni ameriški mediji so poročali, da bodo pri Dallasu 30. junija sprejeli nekdanjega All-Star igralca, medtem ko so pri klubu drugega slovenskega zvezdnika NBA Luke Dončića bojda pričakovali Kellyja Olynyka in Derricka Jonesa ml., piše časnik Sun Sentinel.

Na koncu so pri Vročici Hassana Whitesida poslali v Portland, da so v klubu ostali v okvirih omejitve plač oziroma salary-capa, 33-letni slovenski reprezentant pa je ostal na Floridi. Ta čas se v domači dvorani American Airlines pripravlja na začetek nove sezone, 1. oktobra košarkarji Miamija začnejo pripravljalni tabor.

Ni vedel za novico o menjavi

»Če sem pošten, za te načrte v ozadju nisem slišal,« je o večeru, ko je skoraj postal nekdanji član ekipe Miami Heat, povedal Dragić, ki je bil takrat doma v Sloveniji. »To sem izvedel pozneje, vsaj za nekaj od tega. Ko se je vse to dogajalo, sem namreč spal. Res nisem vedel, kaj se dogaja. Seveda sem naslednji prejel ogromno telefonskih sporočil,« je v pogovoru za Sun Sentinel pojasnil Ljubljančan.

»Bilo je noro. Saj se na začetku ni vedelo, ali je do menjave prišlo ali ne. Veliko prijateljev me je klicalo in spraševalo, kaj je s tem. A res nisem vedel, saj sem se šele zbudil,« je dodal in nadaljeval, da je zanj vse to že preteklost. »Z nikomer nisem govoril o tem. Ne s svojim agentom ne s klubom, enostavno sem se odločil, da naj gre to mimo,« je razkril slovenski košarkar.

Konec avgusta se je vrnil na Florido, še vedno je na plačilnem seznamu Vročice, a bržkone v prvi peterki Miamija ne bo prostora za oba – Dragića in Diona Waitersa – razmišljajo pri Sun Sentinelu. Klubu se je pridružil še Butler kot možna menjava za Waitersa, Justise Winslow pa naj bi bil dolgoročna rešitev Miamija. To postavlja Dragića v povsem drugačno vlogo v moštvu, ki je lansko sezono z 39 zmagami in 43 porazi doživelo veliko razočaranje.

Boril se bo za mesto v prvi peterki

»Zame se ni nič spremenilo, moj pristop ostaja isti,« je dejal Dragić: »Boril se bom. Opravil bom svoje delo. To je to. Na koncu dneva je trener tisti, ki odloča, kdo bo začenjal tekme, kdo bo igral in kdo ostal na klopi. Edina stvar, na katero imam sam vpliv, je priprava na sezono in način, kako treniram. To je odvisno le od mene, to lahko nadzorujem sam.«

O poškodbi kolena, ki mu je zagrenila velik del lanske sezone, da je odigral le 36 tekem, je dejal, da je zdaj pod nadzorom: »Moja noga je precej močnejša kot lani. V bistvu je desna noga močnejša od leve. Trenutno dvigujem uteži, delam nekaj košarkarskih vaj. Vse gre tako, kot smo načrtovali.«