Časarjev odvetnik Daniel Planinšec je za Primorske novice potrdil prejem sodbe, po kateri je višje sodišče kot neutemeljeno zavrnilo pritožbo tožilstva in potrdilo sodbo okrožnega sodišča. Soobtoženi Vujinović, sicer direktor varnostne službe WTN, pa zadeve ni komentiral.

Po obtožbi naj bi Časar in Vujinović s fiktivno pogodbo o nikoli opravljenem zunanjem varovanju pristaniškega kompleksa Luko spravila ob skoraj 80.000 evrov. Po prepričanju tožilstva je bil edini cilj fiktivne pogodbe zaslužek podjetja WTN. Od oktobra 2007 do leta 2009 naj bi tako Vujinovićevi varnostniki v civilnih oblekah in s svojimi avti opazovali dogajanje na zunanji strani luške ograje ter poročali tedanjemu delavskemu direktorju Pavlu Krumenakerju.

Medtem pa je Časar, ki je bil v zadevi Orleška gmajna obsojen na pet let in devet mesecev zaporne kazni, po podatkih časnika po treh četrtinah prestane kazni zaprosil za pogojni odpust in ga tudi dobil.

Kot spominjajo Primorske novice, je imel Časar srečo, saj je bil na prvi stopnji obsojen še na dve leti in tri mesece zapora zaradi zlorabe položaja v zvezi s projektom logističnega centra Luke Koper v Beltincih, ima odprt še en sodni postopek, poleg tega pa je pred prestajanjem kazni zapora v zadevi Orleška gmajna zbežal v Dominikansko republiko, kjer so ga leta 2015 nazadnje aretirali in poslali nazaj v Slovenijo. Dušanu Černigoju, ki ni zbežal in se je sam zglasil v zaporu, pred leti denimo pogojnega odpusta niso odobrili.