Luka Modrić in druščina so v četrti tekmi kvalifikacij na gostovanju v Trnavi visoko premagali Slovaško (4:0) in prevzeli vodstvo v skupini E. Navijači južnih sosedov so se nadejali, da se bo zmagoviti niz nadaljeval tudi v Bakuju, a so se zmotili.

Hrvaška je tekmo na največjem azerbajdžanskem stadionu, kjer je bil letos finale lige Evropa, dobro odprla in povedla v enajsti minuti z golom Modrića iz enajstmetrovke. Hrvati so sicer nadzirali tekmo, gostitelji pa so izenačili v 72. minuti, ko je po napaki Marcela Brozovića zadel Tamkin Khalilzada. Hrvati so kljub remiju, ki so ga svetovni mediji – najglasnejši so bili španski – razglasili za senzacijo, ostali prvi v skupini E, saj je Slovaška v gosteh premagala Madžarsko (2:1).

»Nismo osvojili treh točk, ki smo jih pričakovali. V prvih 25 minutah smo igrali dobro, zabili gol, morali pa bi še dva ali tri, a nam ni uspelo. Po tem smo se preveč sprostili. Očitno naši ekipi ne uspe enostavno rešiti stvari, ampak moramo komplicirati. Kar je, je. Ostale so nam še tri tekme in uvrstili se bomo na evropsko prvenstvo,« je dejal kapetan Hrvaške Luka Modrić, ki je na dan tekme praznoval 34. rojstni dan.

Z izidom so razumljivo bolj zadovoljni v Azerbajdžanu. Tamkajšnji mediji vlečejo vzporednice s tekmo izpred štirih let, ko je Azerbajdžan s Hrvaško remiziral brez golov, tista tekma pa je Nika Kovača stala službo hrvaškega selektorja. Tokrat menjave Dalića ne gre pričakovati, a azerbajdžanski mediji so vseeno navdušeni. »Senzacija«, »Remizirali smo s svetovnimi prvaki!« se glasijo naslovi v časopisih, a točka domačim na poti do Eura 2020 ne pomeni prav dosti, saj z le eno zasedajo zadnje mesto v skupini E.