Belgijec Kevin De Bruyne je zaznamoval ponedeljkov večer v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v nogometu. Ima največ zaslug za zmago Belgije na gostovanju na Škotskem s 4:0, s katero se je utrdila na prvem mestu, saj ima s šestih tekem maksimalni izkupiček 18 točk. De Bruyne je bil najprej podajalec pri prvih treh zadetkih, za kar je potreboval zgolj 23 minut, nato se je še sam vpisal med strelce z izjemnim zadetkom. Škoti so njegov najljubši tekmec, saj jim je na štirih tekmah zabil gola in pri petih podal soigralcem strelcem.

»Na svetu ni nobenega vezista, ki bi lahko počel to, kar zmore De Bruyne. Nihče ni sposoben, da si na takšen način izbori prostor in z žogo zaposli soigralca,« ga je pohvalil belgijski selektor Roberto Martinez. De Bruyne je postal prvi igralec s tremi asistencami v kvalifikacijah za EP leta 2020. Ni dvoma, da je kralj asistenc, saj je pred štirinajstimi dnevi podrl tudi rekord v angleški ligi. Postal je prvi igralec s 50 asistencami z najmanj odigranimi tekmami – 123. Prejšnji rekorder Mesut Özil je za enak izkupiček asistenc potreboval 18 tekem več.

V skupini C je Nemčija v Belfastu premagala Severno Irsko z 2:0 in jo ujela po točkah na prvem mestu. V igri za nastop na EP je tudi Nizozemska, ki s tekmo manj zaostaja tri točke.