Šestinštiridesetletni Dalibor Andonov, znan tudi kot Gru, se je s kajtanjem ukvarjal že več let in bil reden obiskovalec Ade Bojane, kar dokazujejo tudi njegove objave na družbenih omrežjih. Tragična nesreča se je zgodila v ponedeljek popoldne, ko naj bi zaradi nenadne spremembe vetra med kajtanjem izgubil ravnotežje in padel. Njegovi prijatelji so v bližini Navtičnega kluba Zemun v Beogradu poklicali pomoč, a mu zdravniki niso mogli več pomagati.

Gru velja za enega komercialno najuspešnejših srbskih raperjev vseh časov, saj njegov album Gru 2 iz leta 1996, na katerem je bila tudi uspešnica Biću tu, s štirimi milijoni prodanih izvodov še vedno velja za najbolje prodajani album na Balkanu. Bil je del prvega vala srbskega hiphopa skupaj s Sunshine in Bad Copy. Prav s članom Bad Copy, Ajsom Nigrutinom, je posnel tudi eno svojih največjih uspešnic, I dalje me žele, ki je leta 2010 dobila naziv najboljše rap skladbe leta po izboru Kurirja in pozneje še naziv najboljše hiphop skladbe desetletja po izboru Blica. Na lestvicah so bile uspešne še njegove skladbe Srce, Kad se popnem na binu in Kiša, bil pa je tudi prejemnik številnih nagrad, med drugim tudi world music award.

Po izdaji albuma Beograd leta 2003 se je Gru, podobno kot številni drugi glasbeniki, preusmeril v ustvarjanje posameznih skladb in ne več albumov. Njegovi novejši uspešni singli so bili Biću tu/20 godina kasnije iz leta 2015, Kilo Koke in Nebrušeni dijamant, s katerimi se je skušal približati trendu tako imenovanih trap cajk, žanra, ki združuje trap in turbofolk in v katerem blesti tudi Slovenka Senidah.

Andonov je bil vidna srbska medijska osebnost, saj je nastopal v številnih televizijskih oddajah, kot je bilo tekmovanje talentov Operacija trijumf, bil pa je tudi tekmovalec v resničnostnem šovu Big Brother ter v srbski različici oddaje Znan obraz ima svoj glas. Igral je tudi v nekaterih srbskih filmih, kot so Zemlja istine, ljubavi i slobode leta 2000, istega leta pa je nastopil v filmu Dorćol – Menhetn. Sebe je igral v TV-filmu Poslednja nova godina leta 2004, imel je stranske vloge v filmih Kad porastem, biću kengur, Srbskem filmu in Spomeniku Michaelu Jacksonu, o njem pa so posneli tudi dokumentarec Stani na put leta 2015. Dokumentarec je režiral Marchelo, v njem pa med drugim nastopajo Timbe, Ajs Nigrutin, Sky Wikluh, Edo Maajka in Juice.

Mlajše generacije se ga bodo verjetno spominjale tudi zaradi tega, ker je posodil glas mnogim likom v sinhronizacijah risank. Bil je lord Farquaad v Shreku (glas Shreka je bil zdaj že pokojni igralec Nebojša Glogovac), Marin v Iskanju Nema, opica v Kung Fu Pandi in Squilliam Fancyson v Spužiju Kvadratniku.

Andonov je odraščal v Dimitrovgradu in Pančevu, kjer je bil navdušen nogometaš in košarkar, svojo glasbeno kariero pa je začel v Beogradu. Pri 15 letih mu je bratranec s Švedskega prinesel album zasedbe N. W. A. Straight Outta Compton, kar je Andonov pozneje označil za najpomembnejši album svojega zgodnjega ustvarjanja. Po selitvi v Beograd je nastopal tudi kot didžej, njegov slog pa so primerjali s slogom Dr. Albana. Njegovo umetniško ime Gru je stiliziran srbski zapis angleškega izraza groove.

Gru se je v zadnjih letih ukvarjal tudi z novim valom srbske popularne glasbe, leta 2014 je z Rasto posnel skladbo Dugme po dugme, ki je že združevala trap in turbofolk, novodobno predelavo v tem slogu pa je leto pozneje dobila že omenjena Biću tu/20 godina kasnije. Čeprav je zaznamoval predvsem balkansko rapersko sceno, je Gru nastopal po vsem svetu, med drugim tudi v ZDA, Kanadi, Egiptu, na Japonskem in Filipinih.

Leta 2006 se je poročil s srbsko manekenko Danico Prvulović, s katero ima dva otroka, Reljo in Vuka. Bil je navijač Partizana.