»Dobro, da ste prišli z gospodarsko delegacijo,« je dejal Medvedjev. Poudaril je, da so gospodarski odnosi med državama dobri in da je odprtih nekaj večjih skupnih projektov, s katerimi se ukvarja slovensko-ruska medvladna komisija. K temu je dodal, da so odnosi med državama obremenjeni s situacijo glede Agrokorja, del katerega je tudi Mercator.

Ruski premier je Šarcu pojasnil, da se je pogovarjal tudi s hrvaškim vodstvom, vendar z rezultati pogovorov očitno ni bil preveč zadovoljen. Zagotovil je, da ruski lastniki, v prvi vrsti Sberbank, zagotavljajo stabilnost poslovanja Agrokorja, ki je močno zadolžen – v višini 1,5 milijarde evrov. »Dobro bi bilo, če bi se dogovorili, kako naprej,« je dejal Medvedjev in pozval Šarca, naj svoj prispevek da tudi slovenska vlada.

Gospodarske odnose sicer najbolj obremenjujejo sankcije, ki jih je EU uvedla zaradi ruske priključitve ukrajinskega Krima in spodbujanja upora na ukrajinskem vzhodu. Šarec je dejal, da se sicer pri tovrstnih vprašanjih državi ne strinjata, a da je treba ohranjati dialog. Oba pa sta prepričana, da sankcije EU ne bodo pomembneje vplivale na dvostransko gospodarsko sodelovanje. Medvedjev je izrazil pričakovanje, da se bodo odnosi z EU normalizirali. Kot je izjavil, so ti odnosi zdaj praktično na ničli, prav zato pa krepijo odnose s članicami povezave, kot je na primer Slovenija. Izrazil je tudi pričakovanje, da bo nova evropska komisija pripravljena na spremembe v odnosih. »Rusija je na to pripravljena,« je zatrdil.