Nekdanji Bond je Greto Thunberg opisal kot sijajno dekle in ji zaželel uspeh. V soboto je Brosnan na ameriškem filmskem festivalu Deauville za AFP povedal, da mora biti mlada aktivistka previdna in, da jo treba zaščititi.

Glede spodbujanja posameznikov, naj postanejo okoljevarstveno aktivni na lokalni ravni, je Brosnan opomnil, da se vse začne v otroštvu: »Tako je pri Greti, ki ima velik vpliv na mlade.«

Greta Thunberg, ki šteje rosnih 16 let, je postala obraz okoljevarstvenega gibanja, ko je avgusta lani protestirala pred švedskim parlamentom in pozivala politike, naj zmanjšajo emisije ogljikovega dioksida in omejijo globalno segrevanje. Trenutno se udeležuje podnebnega vrha združenih narodom v New Yorku.

»Žal imamo predsednika, ki misli, da globalno segrevanje ne obstaja«

Ko je aktivistka zavrnila potovanje do New Yorka z letalom, zaradi emisij ogljikovega dioksida, so ji ponudili, da jo tja odpeljejo na regatni jadrnici. Zaradi svoje brezkompromisne naravnanosti pa je postala tarča kritik in žalitev.

Kot producent je Brosnan leta 2016 z ženo režiserko Keely Shaye Brosnan ustvaril nagrajeni dokumentarec Poisoning Paradise o agrokemični industriji na Havajih, kjer živita. Film se osredotoča na vpliv genetsko spremenjenih organizmov, na delovanje podjetji Monsanto in BASF ter na vrste kmetovanj, ki imajo velik vpliv na tamkajšnjo družbo, je za AFP pojasnil Brosnan.

»Žal imamo predsednika, ki misli, da globalno segrevanje ne obstaja,« je še dodal, nanašajoč se na ameriškega predsednika Donalda Trumpa, o katerem je igralec povedal, da zanemarja vlogo številnih okoljevarstvenih gibanj.