Namestnica severnokorejskega zunanjega ministra Choe Son-hui je ponoči dejala, da je država pripravljena še ta mesec obnoviti pogovore z ZDA o jedrskem programu. Ob tem je posvarila, da morajo ZDA dati nove predloge ali pa tvegajo končanje zastalih pogajanj.

Ameriški predsednik Donald Trump je stališče Severne Koreje označil za zanimivo. »Bomo videli, kaj se bo zgodilo,« je dejal po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Pjongjang in Washington si trenutno prizadevata za oživitev zastalih pogovorov o severnokorejskem programu jedrskega orožja in gospodarskih sankcijah. Ameriški predsednik Trump in severnokorejski voditelj Kim Jong-un sta se junija sestala na demilitariziranem območju med Korejama, kjer sta se dogovorila za oživitev pogovorov.

Le nekaj ur po izjavi namestnice zunanjega ministra je Severna Koreja iz province Južni Pyongan izstrelila dva projektila kratkega dosega. Gre že za osmo tovrstno izstrelitev v zadnjih mesecih. Kot so sporočili iz generalštaba južnokorejske vojske, za zdaj še ne vedo, za kakšna projektila gre. Letela sta okoli 330 kilometrov in padla v Japonsko morje.