V bližini izvoza za Marjeto na Dravskem polju v smeri proti Mariboru sta trčila luksuzni mercedes coupe nemških registrskih tablic in tovorno vozilo. Voznik tovornjaka ni utrpel telesnih poškodb, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Pripadniki mariborske gasilske brigade so s tehničnim posegom rešili dve osebi iz povsem razbitega avtomobila. Lažje poškodovanega voznika, 40-letnega Ptujčana, so reševalci odpeljali v UKC Maribor, življenja štiri leta mlajšega sopotnika iz okolice Ptuja pa niso mogli več rešiti. Umrl je namreč, še preden so prišli na kraj dogodka. Avtocesta je bila skoraj štiri ure zaprta za promet, policisti pa so v tem času tudi raziskali okoliščine nesreče.

Po besedah inšpektorja Branka Pivljakoviča je Ptujčan silovito trčil v zadnji del tovornega priklopnega vozila slovenskih registrskih oznak, ki ga je v isti smeri pravilno vozil 52-letni moški. Povzročitelja nesreče bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Letos so na območju Policijske uprave Maribor obravnavali sedem prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. »V njih je umrlo sedem ljudi. V primerljivem lanskem obdobju se je zgodilo 11 prometnih nesreč, v njih pa je umrlo 13 ljudi,« je sporočil Miran Šadl iz PU Maribor.