Potem ko je reprezentanca Bosne in Hercegovine v 5. krogu nogometnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo včeraj izgubila proti Armeniji z 2:4 in s tem izgubila vse možnosti, da v skupini J zasede eno od prvih dveh mest ter se neposredno uvrsti na prvenstvo stare celine, je njen selektor Robert Prosinečki nepreklicno odstopil.

»Pogovoril sem se z vsemi in jim razkril novico, da odstopam. Ko sem postal selektor BiH, sem bil odločen, da bomo potovali na evropsko prvenstvo. To nam ni uspelo, zato odhajam in dajem priložnost nekomu drugemu. Moj naslednik bo imel dovolj časa, da reprezentanco pripravi na ligo narodov. Jaz več nisem selektor BiH,« je po tekmi z Armenijo razkril Robert Prosinečki. Da BiH ne funkcionira tako, kot bi morala, je dala slutiti že četrtkova tekma proti Liechtensteinu. Na koncu so jo Edin Džeko in soigralci sicer dobili s 5:0, a so kar štiri gole dosegli v zadnjih desetih minutah, pred tem pa se mučili in slišali kar nekaj žvižgov s tribun stadiona v Zenici.

Tudi proti Armeniji BiH ni bila prava, zato je bil poraz povsem zaslužen, kar je priznal tudi Prosinečki. »Nismo igrali dobro. Armenija si je bolj želela zmage, česar enostavno ne morem sprejeti.« Robert Prosinečki je sicer selektor BiH postal pred le desetimi meseci, ob prihodu pa ga je tamkajšnja javnost slavila kot nekoga, ki bo prerodil tamkajšnji reprezentančni nogomet. Začel je odlično, saj je osvojil prvo mesto v skupini drugega razreda lige narodov, v kateri sta bili še Avstrija in Severna Irska. S tem je BiH napredovala v prvi razred in si zagotovila dodatne kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Sledile so slabe predstave v kvalifikacijah, za katere je Prosinečki na koncu prevzel odgovornost.