Petnajst minut do polnoči je bilo, ko je zabavo v kranjskogorskem lokalu prekinil trušč. Na teraso lokala je zapeljal starejši renault clio srebrne barve, ki je prebil ograjo in nasedel na manjši klančini.

Pritlična terasa lokala je namreč nekoliko dvignjena nad nivojem ceste, tako da do nje vodi pet stopnic. Prav stopnice in zemlja ob njih so preprečile, da bi bila bilanca nenavadne nesreče še precej hujša, saj je bilo v času trčenja avtomobila in terase na njej kar nekaj gostov. Miza, ki je bila najbližja vhodu, naj bi bila sicer prazna, tako da je v nesreči ni skupil nihče izmed gostov lokala.

Huje se je poškodoval voznik. Za volanom clia je sedel 41-letnik, ki je po trčenju nezavesten obsedel v avtomobilu. Kranjskogorski prostovoljni gasilci so prvi posredovali in ujetega voznika rešili iz avtomobila. Oskrbeli so ga, nato pa ga predali reševalcem iz jeseniške bolnišnice.

Voznik naj bi po neuradnih informacijah po cesti pripeljal s precej visoko hitrostjo, tako da je najverjetneje izgubil oblast nad vozilom. Na kranjski policijski upravi so danes pojasnili, da se je voznik hudo poškodoval, in da so policisti zanj odredili strokovni pregled, s pomočjo katerega bodo lahko določili, v kakšnem psihofizičnem stanju je bil voznik v času nesreče in ali je nenavadnemu manevru botrovala tudi kakšna dovoljena ali nedovoljena substanca. Prav tako so na policiji potrdili, da preiskujejo sum kaznivega dejanja.