Slovenski motokrosist Tim Gajser se na 17. dirki svetovnega prvenstva v elitnem razredu MXGP šele drugič v tej sezoni ni uvrstil na zmagovalne stopničke. Gajser je bil na Veliki nagradi Turčije v prvi vožnji šesti, v drugi tretji, v skupnem seštevku pa je zasedel četrto mesto. Na obeh progah je bil najhitrejši Nizozemec Jeffrey Herlings. Gajserju, ki je danes praznoval 23. rojstni dan, v Turčiji ni šlo po načrtih. Ves konec tedna je imel svetovni prvak precej smole, v vsaki od voženj se je znašel na tleh. Najslabše mu je šlo v sobotnih kvalifikacijah, kjer je dosegel dvanajsti čas.

V Turčiji je nastopil tudi Jan Pancar, ki je v šibkejšem razredu MX2 prvo dirko končal na 20. mestu, drugo na 17. ter si skupno priboril 19. mesto in štiri nove točke. Zmagal je svetovni prvak Španec Jorge Prado, drugi je bil Belgijec Jaago Geerts, tretji pa Nizozemec Roan Van De Moosdijk.

Žagar znova na stopničkah

Slovenski spidvejist Matej Žagar je na dirki svetovnega prvenstva v danskem Vojensu osvojil drugo mesto. Premagal ga je le Poljak Bartosz Zmarzlik. Žagar se je drugič zapored uvrstil na stopničke, saj je bil prejšnji teden v Teterowu tretji. »V Vojensu sem dirkal drugič v karieri, tako da te proge dejansko nisem poznal. Seveda sem bil zadovoljen z žrebom, ki pa kljub temu ni bil povsem idealen, saj je to pomenilo, da sem nastopal vedno v prvi seriji voženj, takoj po urejanju proge,« je sporočil Matej Žagar.

Žagar je v sedmih dneh v skupnem seštevku zbral 28 točk in se prebil med prvo osmerico. »Po tretjem in drugem mestu mi v tej sezoni manjka le še zmaga,« pravi Žagar. Dodaja: »Sem v formi, zato upam, da se bom tudi v Cardiffu povzpel na zmagovalne stopničke.«