Najboljša slovenska telovadka Teja Belak se je konec tedna znova izkazala na tekmi svetovnega pokala v Sombotelu. Telovadka Zelene jame je bila na Madžarskem druga tako na preskoku kot gredi. Na preskoku je Ljubljančanko v igri stotink premagala Azerbajdžanka Marina Nekrasova, na gredi pa je bila danes najboljša Madžarka Noemi Makra.

»Nastop na preskoku je bil kar dober. Prvi skok je bil sicer malo slabši kot v kvalifikacijah, drugi v redu, po mojem mnenju pa bi si zaslužila zlato kolajno. Jezna sem, ker so tekmici priznali skok, ki ga nato ni skočila, tako da kljub novi kolajni s takšnim razpletom nisem zadovoljna,« je po nastopu na preskoku povedala Teja Belak. Po današnjem uspehu na gredi je bila 25-letna telovadka boljše volje: »V finalu mi je uspelo ponoviti res dobro sestavo iz kvalifikacij.«

Slovenski uspeh je s tretjim mestom na konju z ročaji dopolnil 35-letni Sašo Bertoncelj, ki je zaostal za še ne 20-letnim angleškim telovadcem Joshuo Nathanom in drugouvrščenim 25-letnim Ukrajincem Olegom Vernjajevom. »V finalu sem nastopil s klasično sestavo z izhodiščno vrednostjo 16,1 točke, s katero tekmujem na vseh večjih tekmah. Vaja je bila relativno lepa, le pri prvini rus mi je malo raztegnilo noge in tam sem tekmecem podaril tri, štiri desetinke točke,« je svoj nastop ocenil Sašo Bertoncelj, ki ga podobno kot druge slovenske telovadce in telovadke vrhunec čaka prihodnji mesec na svetovnem prvenstvu v Stuttgartu, kjer se bo bojeval za olimpijsko vstopnico. Slovenski uspeh sta v Sombotelu dopolnila Rok Klavora s četrtim in Luka Terbovšek s sedmim mestom na parterju.

Svetovni pokal v gimnastiki se bo nadaljeval prihodnji konec tedna, tekme v Parizu pa se bo iz slovenskega tabora udeležil le Bertoncelj. »Poigravam se z idejo, da bi se preizkusil še s težjo sestavo. Do odhoda na svetovno prvenstvo v Nemčijo bom imel po Parizu še 14 dni priprav. Prvi teden se bom malo bolj posvetil kondiciji, malo spustil formo, drugi pa bo namenjen le ponavljanju sestave in regeneraciji,« pravi Bertoncelj.