To je že drugi skupni naslov v mešanih dvojicah za 33-letnega Murrayja in eno leto starejšo Mattek-Sandsovo. Oba naslova sta osvojila na odprtem prvenstvu Združenih držav Amerike.

Za letošnjo zmago na tem turnirju sta prejela ček v skupnem znesku 160.000 ameriških dolarjev.

Murray, gre za starejšega brata britanskega teniškega asa Andyja Murrayja, ima vsega skupaj že pet naslovov na turnirjih za grand slam v mešanih dvojicah.

Na OP ZDA je leta 2017 slavil v paru s slovito Švicarko Martino Hingis, s katero je istega leta pred tem zmagal tudi v domačem Wimbledonu. V Wimbledonu je prvi grand slam naslov v mešanih dvojicah osvojil leta 2007 skupaj s Srbkinjo Jeleno Janković.

Murray ima tudi dva naslova zmagovalcev turnirjev za grand slam v moških dvojicah, leta 2016 je skupaj z Brazilcem Brunom Soaresom dobil tako OP Avstralije kot OP ZDA.

Tudi 34-letna Mattek-Sandsova je teniška veteranka. Na olimpijskem turnirju leta 2016 v Riu de Janeiru je skupaj z Jackom Sockom osvojila naslov olimpijske prvakinje v mešanih dvojicah.

Pred partnerstvom s Škotom je leta 2015 skupaj z rojakom Mikom Bryanom zmagala na Roland Garrosu, leta 2012 pa je z Romunom Horio Tecauom dobila OP Avstralije.

Izkušena Američanka je s Čehinjo Lucie Šafarovo osvojila pet naslovov na turnirjih za grand slam v ženskih dvojicah.